TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Adestria - 2012 - Chapters

Posted by Today's Metal Crew On събота, март 24, 2012 2 коментара

Стил......: Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Artery Recordings
Отнема....: ~39 минути 

www.facebook.com/adestriamusic

Знам, че има награда "дебют на годината", но 2012-та май се очертава по-скоро като "година на дебютите". След като в рамките на 3 месеца станахме свидетели (по-точно слушатели) на всевъзможни обещаващи и интересни дебюти, дойде време за още един такъв - този на Adestria.

"Chapters" размахва пнeвмaтични чукoвe, помита всичко, чупи умивaлници, цикли пaркeт, oгъвa неръждaeми лъжици и сглoбявa мaси (translate that, Google Translate). Без да преувеличавам, в този албум няма слабо звено. Всичко в него е точно премерено, в точните количества, в точните моменти и винаги на супер високо ниво. Екстремните вокали са си екстремни, без мяукане и скриймо и варират от високи крясъци до дълбоки грухтежи. Чистите вокали пък са мелодични, правилни и винаги в тоналност. Кийбордите пък не са много, но са винаги на място, точно поставени, идеално допълващи музиката и умножаващи удоволствието от слушането, а брейкдауните са истинска класика в жанра.

Нека наличието на чисти вокали и електронни елементи не ви заблуждава - "Chapters" е безкомпромисен и изключително здрав албум - без лигавене, без рязане на вени, без емовщини. Идеални примери за това са "1984", "Whyskey For the Soul", "Defy the Stars" и "Masquerade". По-различен, по-бавен и носещ мрачна атмосфера трак е "More Than You Know". В другата крайност е "The Odyssey", която е единствената песен в албума без чисти вокали. В "Scarlet Letter" (някой да е чел книгата?) пък участва Скот Барнс от In Fear & Faith, давайки един подобаващ и наистина смазващ завършек на "Chapters".

С думи прости, ако харесвате мелодичен метълкор и групи като My Heart To Fear, My Ticket Home и As I Lay Dying, то "Chapters" моментално трябва да влезе в списъка ви с желани албуми. Пичовете много са израснали за година и вече надминават с много класи нещата, които издаваха в EP-тата си. Единствената забележка, която можем да имаме към Adestria e, че трябва да се постараят още малко, за да се откроят още повече от наводнената от банди метълкор сцена. Точно затова и няма да дам перфектна оценка на "Chapters" днес.

+ + + + +
Екстремен, мелодичен, грабващ вниманието албум, без слаби песни.
Забелязва се голямо израстване в групата - и като звук, и като композиции.
Мат Андерсън вади идеално от правилни чисти до дълбоки екстремни вокали.

- - - - -
Липсва им нещо, което да ги открои още повече от колегите им в жанра.

Подходящо за фенове на:
My Heart To Fear, My Ticket Home, Versions и др.
 Автор: Testset

-=9/10=-

2 Response for the "Adestria - 2012 - Chapters"

 1. Ицо says:

  pnevmatichni chukove waving, sweeping away everything breaks umivalnitsi, parket cycles, ogava nerazhdaemi spoons and sglobyava masi

  Хаха, направо го счупи :)

 2. draksis says:
  Този коментар бе премахнат от автора.