TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Solitude - 2012 - Tied to the Anchor

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 18, 2012 2 коментара

Стил......: Modern Melodic Death Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Ninetone/Pantherfarm
Отнема....: ~41 минути 

www.facebook.com/solitudeswe

Обичам чувството, когато чувам добър дебют на някоя млада банда и знам, че я чака добро бъдеще. Някак... чувствам се съпричастен с делото. Такъв е случаят със Solitude, чието развитие следя от година и което най-накрая достигна до издаване на дългосвирещ дебют.

"Tied to the Anchor" залага на познатата MMDM формула - здрави, типично шведски рифове, крещящи и чисти вокали, метълкор заряд и малко клавишни/електронни елементи. Личи си, че пичовете са повлияни от групи като In Flames и Bullet For My Valentine, но и дума не може да става за копиране или крадене на идеи. Е, прилики с In Flames се усещат ясно само в "This Is the End" и "The Beautiful Noise", но влиянието на други банди като BFMV, KSE и Sonic Syndicate е по-скоро само под формата на вдъхновение.

Съвсем накратко, това не е албум, който да се хареса на олд-скул феновете. "Tied to the Anchor" е свеж, модерен, непретенциозен албум за всички, които не са спрели да слушат метъл преди края на миналия век. Запомнящите се припеви, енергията и свежото звучене на тракове кaто "Ricochet", "Under Fading Skies" и "Oceans Away" ще зарадват ушите на всеки фен на модерния метъл. Благодарение на подобни песни, Solitude могат да си извоюват сериозно място на съвременната метъл сцена и да достигнат неподозирани дори за самите тях висини. Защото сцената има нужда от такива свежи банди и такива обещаващи дебюти.

Фактът, че "Tied to the Anchor" е дебютен албум ще ме спре да разисквам надълго и нашироко малките му недостатъци (като осезаемото влияние на любимите им банди или странните включвания на чистите вокали на няколко места, например). Албумът е наистина добър като за дебют и точно затова с интерес ще следя развитието на групата занапред. Но следващия път очаквам чудеса!

+ + + + +
Свежо, модерно и доста професионално звучене.
Много запомнящи се пасажи и запяващи се припеви.
Типично шведска "рифовка", която да зарадва всички фенове на модерния мелодет.
Повече от обещаващ дебют.

- - - - -
Усеща се доста силно влияние от любимците им.
Аз лично много харесвам чистите вокали ха Денис, но усещам, че не всеки ще мисли като мен...

Подходящо за фенове на:
In Flames, Sonic Syndicate, The Unguided, BFMV, Killswitch Engage и др.
 Автор: Testset

-=7.5/10=-

2 Response for the "Solitude - 2012 - Tied to the Anchor"

  1. Честно за пръв път ги чувам, но от представянето останах с добро впечатление за тях, така че ще ги чуя и да видим.. :)

  2. Анонимен says:

    Тези са супееер ! Швеция много таланти ражда :)