TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Soulfly - 2012 - Enslaved

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 16, 2012 4 коментара

Стил......: Thrash/Groove Metal
Държава...: Бразилия/САЩ
Лейбъл....: Roadrunner
Отнема....: ~54(+12) минути 

www.tinyurl.com/soulflyofficial

В последно време съм все скептичен към новите албуми на Soulfly. По принцип гледам да си мълча за това, защото виждам как болшинството метъл фенове се радват неистово на факта, че групата става все по-тежка и по-тежка с всеки изминал албум и по хиляди пъти чувам фразата "Така трябва, пък най-добре да направят нещо акто старата Sepultura"! Интересното е, че същото нещо чувам и за Cavalera Conspiracy. И за новите неща на Sepultura. Затова започнах да се дразня - хайде, драги музиканти, разберете се кой ще върне "старата Sepultura" веднъж завинаги и да се знае! Защото в момента всички проекти на Макс звучат горе-долу еднакво. Вярно, той е шибаният Макс Кавалера и има право да прави каквото си иска, но все пак... дайте да се разграничаваме.

"Enslaved" е поредният най-тежък албум на Soulfly. Нещата вече не клонят просто към траш, а направо към дет метъл. Лошо няма, касапница да става, дет' се вика. Това автоматично превръща "Enalsaved" в албум, който да се хареса на 99% от феновете на екстремната музика. Да, аз също го харесвам, но... пичове, това вече не е Soulfly. Това е нещо средно между Cavalera Conspiracy, Sepultura и много малко Soulfly. Soulfly започна като ню метъл проект с елементи на бразилски "трайбъл" фолклор и траш метъл и може би трябваше да продължи като такъв... Само на мен ли ми липсват песни като "Seek 'n' Strike", "Jump Da Fuck Up" и "Prophecy"? Само аз ли мисля, че песните от онзи, така недолюбван от метъл феновете "ню" период на Soulfly са в пъти по-запомнящи се от всичко, което групата издаде в последните 5-6 години?

Преди да бъда залят от справедлив екстремен гняв, искам да потретя (може би), че харесвам "Enslaved", при това много повече от "Conquer" и "Omen". Ама много повече! Няма как да не ме заболи врата от куфеене мачкащи песни като "Legions" и "Revengeance", траш резачки като "American Steel", "Treachery" и "Slave", или жестоката "Plata o Plomo" с невероятните акустични включвания на Марк Ризо. Но въпреки всичко продължавам да смятам, че Soulfly бяха група, която се различаваше от всички останали на изпадащата в постепенна стагнация екстремна сцена, именно докато правеше гореспоменатия "свой стил". Не че сега има как да сбъркаме Макс Кавалера, но... просто се уморих от модата всички групи да стават все по-тежки, само и само за да угодят на вечно недоволните фенове, мрънкащи по всички видове форуми.

Е, хайде, ако някой ще връща старата Sepultura, да я връща по-бързо, че поне най-накрая всеки да получи това, което иска. Иначе накрая просто ще имаме три wannabe-сепултури и примирено ще си веем косите на същите неща, на които си ги веехме преди 20+ години. Пък дотогава нека покуфеем на това чудо тук!

+ + + + +
Здрав, тежък, безкомпромисен албум с унищожителни двойни каси!
Качествена продукция, добър звук, над час материал в digipak изданието.
В който и период да сте харесвали Soulfly, "Enslaved" ще ви допадне.
"Plata o Plomo" заслужава цял отделен "плюс"!

- - - - -
Групaта доста взе да се припокрива с Cavalera Conspiracy.
Няколко излишно удължени трака, но не е за сефте.
Лейбълски простотии като оставянето на "Soulfly VIII" само в лимитираното издание дразнят.

Подходящо за фенове на:
Cavalera Conspiracy, Sepultura, Ektomorf, Machine Head и др.
Автор: Undepth
-=6/10=-

Categories: , , , , , ,

4 Response for the "Soulfly - 2012 - Enslaved"

  1. igistz says:

    Много хубаво ревю! Съгласен съм с теб Undepth.

  2. Sarkoma says:

    На мен ми липсват песни като изброените горе. Дори много често мисля над едно малко желаниице, Макс да направи още едно парче с Кори, ама нейсе, ня'а начин "дет" се вика. Наистина хубаво ревю. Някой да сподели нещо за новият на "God forbid"? Хорица, правите много хубави ревюта. Благодаря за тях.

  3. Stiff says:

    Аз мисля абсолютно по същия начин и даже още по-радикално. Зад маската на агресията музиката на Soulfly става все по-бледа и незапомняща се.

  4. Stiff, абсолютно! Аз не мoга да си харесам нищо на Soulfly от "Dark Ages" насам... Не че правят лоша музика сега, но вече няма песни като "Downstroy", "Seek 'n' Strike" и т.н. Не помня нито една песен от последните им 3 албума. Включително и от този.

    - Testset