TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Ministry - 2012 - Relapse

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 19, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: AFM Records
Отнема....: ~50 минути 

www.facebook.com/ministry

Сякаш неусетно изминаха почти 20 години откакто за пръв път по чиста случайност попаднах на "Jesus Built My Hotrod", записана върху супер пиратска касетка, купена от пазар "Ситняково" в София. Изкарал съм цели часове в превъртане (с химикалка BIC, разбира се, за да не хабя батерията на уникалния си уокмен "Stereo") на лентата и пускането на същата песен отново и отново. Времето си минаваше, минах през "Psalm 69", през недолюбваните "Animositisomina" и "Rio Grande Blood" и се стигна до "The Lqast Sucker", с който чичо Ал Юргенсен заяви, че прекратява съществуването на Ministry. Последно турне, последни ремикси, прощални изпълнения и край завинаги.

Да, ама не. Договор с AFM, малко чакане и хоп - "Relapse" е в продажба. Пуснах си го със странно усещане. Някак не бях с нагласата, че ще чуя Ministry, не знам защо. Превъртях албума няколко пъти и наистина, емоцията я нямаше. Вярно, "Relapse" е пълен с тракове, които да зарадват всички най-бесни фенове на Ministry. Има политика, Ал е сърдит, има дори траш елементи, има олд-скул индъстриъл метъл... и все пак "Relapse" не ме грабна. Изчетох де що намерих ревю за албума в нета - 8/10 навсякъде и куп приказки за Ал, който се е завърнал с гръм и трясък. Значи, или всички ги е шубе да не ги оплюят старите фенове на Ministry, или проблемът е в мен. "Relapse" обаче е просто начин чичко Ал да изцоца някой и друг долар от верните си фенове (които доста лъга в последно време).

"Double Tap", "United Forces" (жесток кавър на SOD), хитовата "99%" и "Relapse" наистина носят духа на доброто старо Minsitry. Уви, песни като "Ghouldiggers" (с отвратителното си интро, шумотевицата и AC/DC-ките си заигравки), "Weekend Warrior" и "Bloodlust" само показват колко лишен от свежи идеи е станал Ал. Пичът просто вече няма какво да каже. Понякога си мисля, че с Ministry трябваше да се свърши веднъж завинаги, всички да си останем с добрите спомени, Ал да не ни бъзика и лъже и това е! Но не. Подобно е положението и с KMFDM чийто всеки следващ албум е последен и всеки следващ концерт е прощален. Не знам за вас, но мен това отношение не ме кефи. Песни против Уол-стрийт, против "системата", ала-бала и накрая пляяяс - 5 последни албумa и 30 прoщални турнета. Схванах ги вече тия номера. И да, за разлика от много колеги, не ме е страх да кажа всичко това и не ме е страх, че някой олд-скул индустриалец ще ми каже, че "нищо не разбирам". Не ми дреме, горе-долу колкото не му дреме и на Ал за моето мнение, а Ал е специалист в това да не му дреме.

Е, ревю не се получи, ама здраве да е. Приключвам с това, че "Relapse" можеше спокойно да свърши след заглавната си песен, но Ал си знае най-добре. Единица отгоре заради доброто старо време.

+ + + + +
Духът на Minsitry е жив в песни като "99%", "Relapse" и "Double Tap".
Феновете трябва да останат доволни. Има доста предпоставки за това.

- - - - -
Ал май вече се чуди какво има/иска да каже.
Няколко напълно ненужни и почти неслушаеми песни.
Цялата история с разпадането, прощаването и възкръсването мирише доста лошо.

Подходящо за фенове на:
Rob Zombie, KMFDM, Skinny Puppy, Revolting Cocks, Fear Factory и др.

Автор: Zorn

-=5/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Ministry - 2012 - Relapse"