TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Kissin' Dynamite - 2012 - Money, Sex & Power

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 04, 2012 2 коментара

Стил......: Hard Rock/Glam/Heavy Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: AFM Records
Отнема....: ~40 минути 

facebook.com/kissindynamiterocks

За разлика от повечето рок/метъл фенове, с които имам удоволствието (и понякога неудоволствието) да общувам, аз никога не съм бил особено сантиментален към хард/глем рока на 80-те. Бухналите коси, лъскавите дрешки, гримът и коланите с капси и пирамидки така и не успяха да ми предизвикат тази ексцентрична емоция, която често виждам у приятели, щом стане дума за глем банди. Но пък в крайна сметка, музика не се прави нито с коса, нито с очна линия, така че никак не ми дреме как изглеждат музикантите, стига да правят качествена музика. А Kissin' Dynamite правят именно това. Вярно, не са първата банда, която се опитва да върне славата на глем рока чрез модерен звук, но пък за сметка на това са едни от малцината, успяващи да направят нещо качествено, без да звучат изостанали или тотално отнесени (и засмукани) от вихъра на 80-те. 

Oтварящата и заглавна "Money, Sex & Power" е чуден пример за това, което ви чака в албума - мелодичен, запомнящ се, запяващ се хард/глем рок с малко класически хеви метъл елементи. И ако досадните пъшкания "Буууга буууга" в началото и края на песента не ви накарат да вкарате тупаник на тонколоните си, то ще стигнете до втория сингъл и истински хит "I Will Be King". Песента е може би най-добрата в албума (редом с "Club 27"), има лек Whitesnake-ски привкус и хеви метъл отенък, което я прави идеална за куфеене, размятане на коси и тичане за рейса. След този трак си казах - нещата стават ясни - ще се залага на много мелодичност, 80-тарски дух и адски catchy припеви. Тъй и стана.

По принцип да не обръщам сериозно внимание на това коя банда от кой е повлияна, но в "Money, Sex & Power" на доста места се усещат силни влияния от банди като Whitesnake, Deep Purple, Guns 'N Roses, Twisted Sister, Bon Jovi, Kiss и дори ранните Accept. И Kissin' Dynamite изобщо не се опитват да ги прикрият. Независимо от влиянията, обаче, навсякъде се прокрадва един приятен хеви метъл дух, благодарение на който песни като "Club 27", "Sex Is War" и гореспоменатите сингли звучат хем класически, хем напълно адекватни на модерната рок/метъл сцена. А хъсът, решителността и чувството, с което свирят пичовете, могат да ги пратят на не един и два големи фестивала тази година.

Албумът е с класическа подредба, изразена в силно, ярко начало, сравнително ярка среда и различна, но страхотна финална песен ("Six Feet Under"). Някъде измежду всичко това се крият и 2-3 откровени пълнежа, за които съм убеден, че и Kissin' Dynamite са наясно, че са такива. Затова ако успеете да преглътнете шокиращия вид на Ханес Браун, то "Money Sex & Power" може да ви даде много поводи да покуфеете от сърце. Или иначе казано - дайте ухо на албума, не око. Release - 23.03.12.

+ + + + +
Мелодичен, запяващ се, енергичен, мръснишки рокендрол за вдигане на настроението.
Духът на 80-те, трансплантиран в модерна, адекватна обвивка.
Няколко потенциални хита.
Ханес Браун вади наистина страхотен глас!

- - - - -
Няколко откровени пълнежа.
Влиянието на любимите им групи е прекалено силно на места.

Подходящо за фенове на:
Twisted Sister, Kiss, Hardcore Superstar, Whitesnake, GNR, Bon Jovi, Accept и др.
Автор: Undepth
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , , , , ,

2 Response for the "Kissin' Dynamite - 2012 - Money, Sex & Power"

  1. Анонимен says:

    Kак може да започнете месеца с такава бавна група и такъв бавен албум ... ?!

  2. Дани says:

    Супер албум, но на мен ми напомнят по припеви и пеене повече на Nocturnal Rites, отколкото на която и да е от изброените стари групи.