TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Make Me Famous - 2012 - It's Now Or Never

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 28, 2012 2 коментара

Стил......: Metalcore/Electro/Post-Hardcore
Държава...: Украйна
Лейбъл....: Sumerian Records
Отнема....: ~50 минути 

www.facebook.com/makemefamousmusic

С годините придобих един такъв инстинкт да разпознавам коя банда от коя държава е, само като им чуя звученето и акцента. И ако не се бях загледал, щях спокойно да напиша, че Make Me Famous са американци. Е да, но са украинци. Много се учудих, защото бандите от бившия СССР имат доста специфично и различно звучене, докато MMF звучат досущ като американска банда.

"It's Now Or Never" бе очакван с интерес от пост-хардкор феновете и още преди да бъде издаден беше ясно, че ще предизвика доста противоречиви мнения. Ето, че най-сетне албумът излезе на бял свят и съдържа цели 14 песни с обща продължителност от близо 50 минути, което е повече от нормалното за албумите от жанра.

Албумът започва смело с "Blind Date 101" - песен, включваща в себе си всичко, на което са способни MMF - тежък метълкор, пост-хардкор, транскор, много електроника, бийтове и разбиващ брейкдаун. Веднага прави впечатление и контрастът между злокобното ниско крещене на Серж Кравченко и доближаващото се до поп-рок пеене на китариста и програмър Денис Шафоростов. Пилотният сингъл "Make It Precious", например, показва същият контраст. Всъщност, повечето песни в албума залагат на все същите гореизброени елементи, само че разхвърляни в различна последователност. Изключение правят интерлюдиите "It's Now Or Never" и "In the Shadows" и откровено алтърнатив-рок насочената "She Hunted Me". Последната е може би най-слабата и напълно невписваща се в албума песен. За сметка на това, обаче, допълнителна свежест внасят Тайлър Картър (някога от Woe, Is Me) в "Inception" и Джони Франк (от Attack Attack!) в "I am a Traitor".

Крайният резултат е задоволителен за феновете на стила и особено за по-младите такива. MMF смесват добре различни стилове и електронни елементи, имат много материал за показ и много талант за шлифоване. Личи си, че още са леко объркани и още не са съвсем сигурни какво точно им се свири и коя посока ще ги изведе на възможно най-правия път, но има време и за това. Малко по-мъжествени вокали от Денис също не биха били в ущърб на бандата. Но като за дебют "It's Now Or Never" е един повече от приличен албум за жанра.


+ + + + +
Умело смесване на жанрове и елементи.
Тежки екстремни вокали, идеално подложена електроника, перфектен саунд.
Множество приятни изненади и интересни решения.

- - - - -
Не съм много сигурен какво правят в този албум песни като "She Hunted Me".
Пичовете май още не са наясно какво точно искат да правят.

Подходящо за фенове на:
Asking Alexandria, Attack Attack!, Woe Is Me, Eskimo Callboy, I See Stars и др.
 Автор: Stahli

-=7.5/10=-

2 Response for the "Make Me Famous - 2012 - It's Now Or Never"

 1. Анонимен says:

  Не съм съгласен, че "She Hunted Me" няма място тук. Аз намирам разнообразието в това да има различни стилове, не вярвам да е от обърквация. Не мисля, че албумите трябва да се поставят в тематична рамка. Мен много ме изкефи, дойде ми някак изненадващо тази песен с леко поп-пънк звучене. ^^

 2. Анонимен says:

  Mного добро ревю, съгласен съм с всичко казано. Като за дебютен албум никак не е зле, но наистина си личи как сякаш не са били напълно уверени какво да добавят в някои моменти.