TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Callejon - Wir Sind Angst

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 05, 2015 0 коментара

Стилът: Melodic Metalcore
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Four Music/Sony Music
Отнема: ~43 минути 


Callejon са готина банда. Вярно, малко им е трудно да станат популярни извън родината си, защото пеят на немски, но от друга страна - това е едно от нещата, които ги открояват от другите метълкор банди. И може да не вадят тотални хитове, но за сметка на това правят цели добри албуми. "Wir Sind Angst" е поредният им такъв, в който обаче си личи и онова прословуто "израстване", за което всички банди бързат да говорят. При Callejon то сякаш дойде малко по-късно от очакваното, но пък чакането си струваше, защото "Wir Sind Angst" е по-тежък, по-изпипан, по-интересен, по-"зрял" и като цяло - по-различен от предшествениците си.

Стилово погледнато, Callejon продължават да свирят същото - мелодичен метълкор на немски. Разликите са основно в подхода към композиционния процес и излизането извън рамките на "типичното". И все така нито можеш да се прехласнеш и да кажеш "Това е брилянтно", но не можеш и да отречеш, че е добро. И даже не можеш да кажеш, че е средняшко, просто защото... не е. И ето затова Callejon винаги са интересни за слушане, като "Wir Sind Angst" не прави изключение.

Най-типичното за Callejon парче в албума всъщност е сингълът "Dunkelherz" - с подобни парчета пробиха по времето на "ZAHQ" и явно продължават да ги правят успешно. На мен обаче по-интересни ми бяха песни като "Wir sind Angst" с нейния мелодет риф в куплетите, "1000 PS" със своя хардкор дух и хитово звучащата "Raketen". Внимание заслужават още супер енергичната и избиваща на ню метъл "Ich Lehne Leidenschaftlich Ab" и пънкарски енергичната "Schreien ist Gold". Най-силно от всички обаче се откроява "Krankheit Mensch" с включващите се (отдалеч) в нея блус/кънтри китари и завишено количество чисто пеене. На другия полюс, като напълно излишни се явяват интрото "Trauma" и интерлюдията "Babel".

За да обобщим, "Wir Sind Angst" е поредният свеж албум на Callejon, от който обаче малко трудно ще извадите безспорни хитове (както и безспорни провали). Албумът е удобен и приятен за цялостно преслушване, за фон, за настроение и за всички, на които им се слуша мелодичен метълкор на друг език, освен английски. Стига да пренебрегнат баналната обложка и да преминат отвъд нея, разбира се.


+ + + + +
Пореден добър, приятен за слушане, интересен и разлнообразен албум от Callejon.
Особено силна първа половина на албума (ако не броим интрото и интерлюдията).
Изненадващо готини песни като заглавната, "Raketen", "Krankheit Mensch" и "Schreien ist Gold".

- - - - -
Малко след средата лека-полека нещата започват да звучат еднообразно.
Два напълно ненужни пълнежа.
Брей, че оригинална обложка - как ли са се сетили да сложат череп върху метъл албум?

 
IF YOU LIKE
Narziss, Caliban, Eskimo Callboy, Emil Bulls, Maroon, Neaera и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Callejon - Wir Sind Angst"