TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Every Hour Kills - Every Hour Kills (EP)

Posted by Today's Metal Crew On събота, август 15, 2015 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Канада, 2015
Лейбъл: -
Отнема: ~20(+23) минути


Новото изключение от правилото да не пишем за EP-та се нарича Every Hour Kills. Просто много държа да ви ги представя, докато са в началото на кариерата си, защото виждам, че имат потенциала да се превърнат в звезди, особено на европейската сцена - тъй като и без това звучат много "европейски", да не кажа даже "скандинавски".

EP-то съдържа 5 песни, допълнени от 6 инструментала (единият е просто демо), на които обаче не виждам особен смисъл да обръщам внимание. Стилът може да се определи като модерен метъл със заемки от мелодет и метълкор, но не бих нарекъл тази група "поп метъл", с изключение може би на "Saviours", в която за кратко се дочува лек autotune ефект. Но нека това не ви отблъсква - вокалите са много, много добри и без ефекти и най-важното - не са лигави. Нивото на китарната работа също не е за пренебрегване, особено като знаем, че китарист е бившият струнник на пауър метъл бандата Divinity - Саша Ласкоу. Уменията му обаче се отличават най-вече в солата, тъй като основните рифове са сравнително простички. Откриващата "Chosen" обаче си е супер и без сола - със силно, но не прекалено натрапващо се електронно звучене (и леко дъбстепски брейкдаун), тя веднага грабва вниманието и дава да се разбере, че ще се случва нещо интересно. Идеален пример за общото звученето на групата и китарните умения на Саша пък можете да чуете в хитово звучащия сингъл "Almost Human", която е и основната да причина да вярвам, че EHK наистина ги чака много добро бъдеще.

От тези 5 песни, цели 3 ("Almost Human", "Saviours" и "Chosen") звучат хитово и биха се представили много добре като сингли. Ако някоя известна банда беше издала такива парчета, сигурно вече щяха да имат по милион слушания. "Deliver Us" също не е никак лоша, но пък няма това хитово звучене, а "One Reason" е прекалено баладична поне за моя вкус. Но ако харесвате балади с тежки китари - това е тракът за вас и като цяло - EP-то за вас. "Every Hour Kills" излиза на 18 септември, след което ще можем само да чакаме дългосвирещ дебют, за да видим дали EHK ще съумеят да запазят инерцията от това си супер силно начало.


+ + + + +
Голям, силно концентриран хитов потенциал в повечето песни.
Безупречни вокали, добра китарна работа, идеално вписваща се електроника.
Много европейско, даже леко скандинавско звучене, нетипично за групите от Северна Америка.

- - - - -
Звученето на групата може би е прекалено сходно с това на други банди от същия жанр.

IF YOU LIKE
Sonic Syndicate, Soilwork, Ready Set Fall, Dead by April, The Unguided и др.

Автор: Testset
[N/A]

0 Response for the "Every Hour Kills - Every Hour Kills (EP)"