TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lamb of God - VII: Sturm und Drang

Posted by Today's Metal Crew On сряда, август 05, 2015 1 коментара

Стилът: Groove Metal/NWOAHM
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Nuclear Blast/Epic
Отнема: ~48 минути


Има албуми, които колкото и да слушаш, никога не ти е достатъчно. Такъв е случаят със VII: Sturm und Drang, който въртя вече седмици и всеки път ми е като за първи. Едно от най-влиятелните имена в NWOAHM сцената бележи за пореден път и то повече от забележително. Тук вече се усеща колко пораснали са Ренди Блайт и сие - разликата между "Resolution" и "Sturm und Drang" е чувствителна. Докато първият беше намигване към спокойствието и доловимо по-примирен стилово (доколкото Lamb of God могат да извършат подобен подвиг), в последния се долавя агресията, събрала се в съзнанието на бандата.

Съставителите на "новото американско евангелие" са излели душите си в текстовете, които разглеждат болезнени теми - "512" разказва за престоя на Ренди в затвора, откриващата "Still Echoes" се фокусира върху различните видове войни и последствията от тях, а за капак "Overlord" е конструирана като диалог на биполярно разстроен и успява да събуди лудостта във всекиго с основното си послание ("You will destroy you. Distorted, tore yourself into two!"). И ако това не ви е достатъчно да се запалите по "VII: Sturm und Drang", само се заслушайте в барабаните на Крис Адлър. Неслучайно той е едно от новите попълнения в Megadeth. "Footprints" е живото, пулсиращо доказателство, че този барабанист не е човек, а навита на пружини машина за ритъм, която само чака сигнал да предизвика колизия с палките.

Гневът винаги е бил движещата сила на Lamb of God. В "VII: Sturm und Drang" той ври и кипи усилено, като не се забелязва дори и опит за прикриване на емоцията. Освен ако слушателят не е с чувствителността на чаена лъжичка, няма как да не се повлияе от шуртящия бяс на албума. Въпреки дивашката страст обаче той не е хаотичен и неподреден, напротив - "че е лудост, лудост е, но има система в нея!". "VII: Sturm und Drang" е идеалният летен албум, който кореспондира с жегата навън и покачва градуса на настроението значително с всяка нота поотделно. А всички накуп образуват експлозия от звуци, достатъчна да стопи последните замръзнали вълнички на река Коцит (или Кокит - реката на плача в подземното царство на Хадес, бел.ред.).


+ + + + +
Осезаема еволюция в стила.
Поемане в нова по-тежка посока, но все пак с почит към традиционното LoG звучене.
По-зряло отношение на групата към нейната работа.


- - - - -
На моменти еднообразен.
Гост-вокалите на Чино Морено не са много успешен избор за подобен албум.
Рециталът в "Delusion Pandemic" е просто излишен, мелодията е достатъчно убийствена сама по себе си.


IF YOU LIKE
DeviDriver, God Forbid, Machine Head, Mastodon, Gojira, Chimaira, Pantera и др.

Автор: Valkyrja
[7.5/10]

Categories: , , , , , ,

1 Response for the "Lamb of God - VII: Sturm und Drang"

  1. Иван says:

    Минусите, които си посочил, са адски тъпанарски.