TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Erdling - Aus den Tiefen

Posted by Today's Metal Crew On сряда, януари 13, 2016 0 коментара

Стилът: Industrial/Gothic Rock/Metal/NDH
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Out of Line
Отнема: ~36 минути


За мен винаги е радост, когато появи нова банда на NDH сцената. Erdling влизат в тази категория, но са по-"готик рок" настроени и с това се различават от групи като Stahlmann, да речем, чийто бивш китарист всъщност е в основата на тази банда. "Aus den Tiefen" е дебютен албум за тях и те очевидно опипват почвата, търсейки (целенасочено или не) аудиторията на групи като Megaherz, Unzucht, Lord of the Lost и, разбираемо, Stahlmann. Бих добавил дори Blutengel към списъка, най-вече заради готик настроението в песните.

И не че съм пристра̀стен, но добрите композиции в албума определено са по-динамичните и по-тежките. В това число влизат странно краткият отварящ трак "Aus den Tiefen" и следващият го сингъл "Blitz und Donner", щалманската "Dickicht", "Du bist Soldat" и моят личен фаворите в албума - "Mehr". Другата половина от албума е по-"готик", но с изключение на "Firmament", всички тракове от категорията са доста скучни - и не го казвам, защото съм очаквал да са NDH, а защото... просто са скучни.

Колкото бързо и леко свършва това ревю, толкова бързо и леко се изнизва и "Aus den Tiefen". Дебютът за Erdling определено звучи обещаващо, но следващия път групата трябва да реши какво ще прави - готик елементите не вървят особено добре и прекалено много напомнят за Unzucht, които свирят в абсолютно същия жанр и ползват готик елементи с абсолюто същия неуспех. Въпреки това "Aus den Tiefen" безспорно е глътка свежест за събуждащото се напоследък NDH течение и дава поводи на феновете на жанра да следят бъдещето на още една група от малкото в жанра. Дано само Erdling изберат своя собствен правилен път.

 
+ + + + +
Половината парчета в албума са много здрави, динамични и свежи.
Равно разпределени дози NDH и готик рок, носещи две съвсем различни настроения.
Изненадващо добро звучене като за дебют. 

- - - - -
По-бавните и "готик" ориентирани тракове (с едно изключение) са предвидими и скучновати.
Има не една и две банди с много сходно звучене.
 
IF YOU LIKE
Unzucht, Megaherz, Stahlmann, Rammstein, LOTL, Blutengel, A Life Divided и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

0 Response for the "Erdling - Aus den Tiefen"