TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Erdling - Aus den Tiefen

Posted by Today's Metal Crew On сряда, януари 13, 2016 0 коментара

Стилът: Industrial/Gothic Rock/Metal/NDH
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Out of Line
Отнема: ~36 минути


За мен винаги е радост, когато появи нова банда на NDH сцената. Erdling влизат в тази категория, но са по-"готик рок" настроени и с това се различават от групи като Stahlmann, да речем, чийто бивш китарист всъщност е в основата на тази банда. "Aus den Tiefen" е дебютен албум за тях и те очевидно опипват почвата, търсейки (целенасочено или не) аудиторията на групи като Megaherz, Unzucht, Lord of the Lost и, разбираемо, Stahlmann. Бих добавил дори Blutengel към списъка, най-вече заради готик настроението в песните.

И не че съм пристра̀стен, но добрите композиции в албума определено са по-динамичните и по-тежките. В това число влизат странно краткият отварящ трак "Aus den Tiefen" и следващият го сингъл "Blitz und Donner", щалманската "Dickicht", "Du bist Soldat" и моят личен фаворите в албума - "Mehr". Другата половина от албума е по-"готик", но с изключение на "Firmament", всички тракове от категорията са доста скучни - и не го казвам, защото съм очаквал да са NDH, а защото... просто са скучни.

Колкото бързо и леко свършва това ревю, толкова бързо и леко се изнизва и "Aus den Tiefen". Дебютът за Erdling определено звучи обещаващо, но следващия път групата трябва да реши какво ще прави - готик елементите не вървят особено добре и прекалено много напомнят за Unzucht, които свирят в абсолютно същия жанр и ползват готик елементи с абсолюто същия неуспех. Въпреки това "Aus den Tiefen" безспорно е глътка свежест за събуждащото се напоследък NDH течение и дава поводи на феновете на жанра да следят бъдещето на още една група от малкото в жанра. Дано само Erdling изберат своя собствен правилен път.

 
+ + + + +
Половината парчета в албума са много здрави, динамични и свежи.
Равно разпределени дози NDH и готик рок, носещи две съвсем различни настроения.
Изненадващо добро звучене като за дебют. 

- - - - -
По-бавните и "готик" ориентирани тракове (с едно изключение) са предвидими и скучновати.
Има не една и две банди с много сходно звучене.
 
IF YOU LIKE
Unzucht, Megaherz, Stahlmann, Rammstein, LOTL, Blutengel, A Life Divided и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

0 Response for the "Erdling - Aus den Tiefen"