TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

It Lies Within - Paramount

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 01, 2016 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore/Electronic
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Luxor Records
Отнема: ~35 минути


Новият албум на It Lies Within излиза още в първата работна седмица на новата година и звучи достатъчно свежо, за да започнем 2016-та с него. Комбинацията от метълкор и електроника изглежда като винаги работеща, но вече сме чували доста банди, които не се справят с нея и звучат ужасяващо, така че е хубаво човек да се застрахова. За щастие, It Lies Within изглежда знаят какво правят, не прекаляват с електрониката и не отиват директно в мрачните дебри на денс-попа (като някои свои колеги). И затова "Paramount" е приятен за слушане албум. Но...

... и малко еднообразен. "Ecdysis" дава добро начало и задава темпото, звученето, настроението и... почти всичко останало - просто защото ако чуете този трак, все едно сте чули почти всички останали. Хубавото обаче е, че макар да носят същото звучене, следващите "Starscream", "You Won't Bury Me" и "Never Surrender" са доста яки сами по себе си. Електрониката дори се доразвива и взима водеща роля в "Reap What You Sow" и абсолютно блести в "Depths of Struggle", която е може би най-добрата песен в албума. Тя напомни за The Browning, чиито вокалист Джони Макбий дори госутва в нея. След кратка справка видях и че Джони всъщност е продуцирал албума заедно с Ник Морис от As They Sleep. Друго познато име, Райън Кирби (Fit For a King) пък пее в "Light the Way", която обаче е сред по-слабите композиции в албума. До края, уви, има предимно все същите пълнежно звучащи тракове и единствено закриващата "Till We Meet Again" прави впечатление с бързите си куплети, мачкащи рифове, мелодични припеви и страхотна електроника.

По принцип съм голям враг на еднообразието в този жанр, но в този случай то не ми пречи, с някои изключения във втората половина на албума. Това, което прави "Paramount" не просто слушаем, но и наистина приятен, е електрониката. Без нея това щеше да е просто поредният супер обикновен метълкор албум, каквито отдавна ринем с лопати и още не можем да изринем. Електрониката създава повече мелодии от китарите и допълва чудесно барабаните и почти безупречните два типа вокали, затова се надявам, че ILW ще продължат да я използват и занапред - като междувременно разнообразят значително останалия си инструментал.


+ + + + +
Свежо звучене, постигнато най-вече благодарение на добре употребената електроника.
Два успешно представени типа вокали - екстремни и чисти.
Гледани поотделно, в албума почти няма откровено слаби тракове.

- - - - -
Еднообразен като цяло, най-вече заради основния инструментал.
Ако не беше електрониката, това щеше да е един много сух, скучен и посредствен албум.
 
IF YOU LIKE
Capture The Crown, The Browning, Betraying The Martyrs, Shoot The Girl First и др.

Автор: Testset
[6/10]

0 Response for the "It Lies Within - Paramount"