TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fiddler's Green - 2011 - Wall of Folk

Posted by Today's Metal Crew On вторник, октомври 11, 2011 2 коментара

Стил......: Folk/Punk Rock
Държава...: Германия
Лейбъл....: Deaf Shepherd
Отнема....: ~49(+20) минути 

www.facebook.com/speedfolk

        Fiddler's Green са си мои любимци от близо 10 години насам. Това е малко странно, защото принципно рядко се захласвам по фолк рок, пънк, ска и тям подобни, но когато нещо от тоя сорт е направо добре и с вкус, не мога да не се впечатля. Пък и Fiddler's Green, колкото и свежи и младежки да звучат, изобщо не са вчерашни, даже напротив. Доказателството за това е DVD-то, което издадоха през 2010-та по повод своята 20-годишнина!
        За тези от вас, които никога не са ги чували преди и вероятно сега се чудят защо изобщо се пише ревю за някаква не-метъл банда, ще поясня, за да няма после неразбрали и сърдити - да, Fiddler's Green не са метъл, но смятам, че тяхната смесица от ирландски фолк (нищо, че са германци), пънк, алтърнатив и тази удивителна енергия, с която вече над 20 години изпълват албумите си, напълно заслужава да бъде уважена поне с една рецензийка.
        Така. Изяснихме, че тук иде реч за ирландски фолк-пънк-рок. Но едно от най-забележителните неща относно Fiddler's Green e, че тяхната музика звучи изключително позитивно и енергично. Сами ще се уверите, че е много трудно човек да си запази краката и задника неподживни по време на този (и всеки техен) албум. Песни, които със сигурност ще накарат да се раздвижите, докато слушате "Wall of Folk" са "P Stands For Paddy", футболно-ориентираната "Fields of Green/Nie Zu Spät" (със специалното участие на фолк метъл легендите In Extremo), алтернативно-звучащият сингъл "Victor And His Demons" (виж видео ТУК), отвяващия инструментал "Tam Lin" и скритата само в лимитираното издание "Jump", която просто ми разби всякакви представи за енергична музика. Само заради нея си струва човек да си купи Deluxe-изданието! Но да знаете, че после може да ви се наложи да се извиянвате на съседите си отдолу за многото поредни пускания и шумното скачане из вас. Затова - полека.
        В албума, естествено, не липсват и по-бавни и дори баладични парчета, които да ви дадат малко дъх, почивка и време да избършете потта от челото си. Такива тракове са "Greens And Fellows", "Lost to the Moon" и кавъра на пра-старата фолклорна песен "Dirty Old Town". Всичко останало обаче е от бързо нагоре. Така де, неслучайно групата определя стила си като "Speedfolk"...
        Като теглим чертата, над нея остават почти 50 минути качествен материал, а под нея - още 20, изпълнени с цели 7 разцепващи мрака бонус трака (в лимитираното издание). Вземайки предвид и висококачествената продукция, позволяваща кристално и аудиофилски чисто да чуваме и открояваме всеки един от инструментите (а те, вярвайте ми, са много), "Wall of Folk" се превръща в една повече от добра музикална инвестиция, с която да разпускате, пиете (да, FG пеят доста за къркане) и при желание - да танцувате ирландски танци. Готин, свеж, приятен за слушане, позитивен, разпускащ албум. Светът има нужда от повече такива.

+ + + + Плюсове.......:
Изключително позитивен, енергичен, свеж, запомнящ се и приятен албум.
Великолепна продукция, даваща акцент на абсолютно всеки звук.
Идеален начин да спрете за секунда метъла, без да ви се налага да слушате лигни.

- - - - Минуси........:
Малкото по-бавни парчета в албума са наблъскани едно след друго.
3-4 от парчетата си приличат много едно с друго и с "The Night Pat Murphy Died"

Подходящо за фенове на:
Dropkick Murphys, The Bastard Suns, Russkaja, In Extremo и др.
Автор: Testset
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

2 Response for the "Fiddler's Green - 2011 - Wall of Folk"

  1. Анонимен says:

    Бях много изненадан, че не отстъпват от нивото на Dropkick Murphys. Дори продукцията е малко по-добра!

  2. Определено доста изненади с ни подготвили и се радвам.От скоро ух за тях за първи път и останах изумена от талантите на всички им.Спокойно могат да са горди, че са се намерили и паснали във всичко.Радвам се че ни информирате за това събитие и се надявам и за на пред да е така.Блога ви е супер и ще го препоръчам на мой приятели.Първото,което ми направи силно впечатление е от колко години правят тази музика, , но в нашата страна знаем какво се слуша, фолк или така известната чалга.