TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Krisiun - 2011 - The Great Execution

Posted by Today's Metal Crew On събота, октомври 29, 2011 1 коментара

Стил......: Death Metal
Държава...: Бразилия
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~62 минути 

www.facebook.com/krisiun.official

        Понякога се чудя как Krisiun успяват хем да запазят специфичното си звучене и да останат верни на феновете и корените си, хем да се развиват с всеки изминал албум. "The Great Execution" е поредният и възможно най-добрият пример за това. Първоначално самият аз бях малко скептичен, виждайки дължината от 62 минути, но впоследствие разбрах защо този албум е толкова дълъг - просто Krisiun са имали толкова много да кажат и изсвирят, че е нямало как "The Great Execution" да бъде "регулиран" до 40-45 минути.
        Първото, което ще ви направи впечатление е колко модерно, но същевременно автентично и органично звучат всички инструменти. Разликата между това звучене и звученето на голяма част от лошо продуцираните банди е като тази между домат, който току-що сте си откъснали от собствената градина и домат, купен от пазара и наблъскан с нитрати. На второ място идва разнообразието. Отново ми беше трудно да повярвам на ушите си, чувайки колко много и разнообразни рифове са използвани в този албум. Рифове да иска човек! Тежки, мощни, бързи, бавни, мачкащи, мелодични, технични, модерни - каквито се сетите, всичките дело на единият от братята Колензе, Мойзес, като върхови моменти в китарната работа в албума идват в "Blood of Lions", "The Sword of Orion" и "Shadows of Betrayal". Зад барабаните, където е вторият брат, Макс Колензе, също ври и кипи. Един вид, барабаните на Макс са на MAX! Вокалите на третия брат, Алекс, също са на ниво, макар и да не ни изненадват с нещо повече от преди, освен с доста разнообразни тематики. Великолепният синхрон между тримата пък ще ви накара да получите усещането, че слушате "The Great Execution" на живо, само че изсвирен с перфектна точност и кристален звук.
        Всъщност, братята са поканили и гост-вокалист, в лицето на Жоао Гордо от местната хардкор-пънк банда Ratos De Porão, който се включва с голям успех в късащата глави, 6-минутна грайндкор-резачка "Extinção Em Massa". Дали защото песента звучи по-различно на фона нa всички останали или заради нещо друго - не знам, но тя ми стана абсолютен фаворит в албума, въпреки че и "Blood of Lions" имаше сериозни шансове за това.
        Съвсем обобщено, можем спокойно да кажем, че "The Great Execution" събира в себе си най-доброто, на което Krisiun са способни и ни дава ясно да разберем, че въпреки тези повече от 20 години съществуване, тримата братя (макар и без златната ябълка) далеч не са се изчерпали и тепърва има какво да ни покажат и с какво да ни изненадат. "The Great Execution" е колкото типичен, толкова и нетипичен за бандата албум, който обаче със сигурност няма да разочарова почитателите й. Задължителен албум за ушите на всеки фен на качествения дет метъл.

+ + + + Плюсове.......:
Автентично, органично и същевременно модерно звучене.
Толкова много рифове и такъв чудесен синхрон между братята...!
Разнообразен, изчистен, завършен и... стъпка напред за бандата.

- - - - Минуси........:
Колкото и да е хубав албума, накрая вече само чакате да свърши. 62 минути са си много.
По някое време ще ви се стори, че вече сте чули отделни рифове, сола или пасажи.

Подходящо за фенове на:
Vital Remains, Nile, Suffocation, Malevolent Creation, Cannibal Corpse и др.
Автор: Undepth
-=8/10=-

Categories: , , , , , ,

1 Response for the "Krisiun - 2011 - The Great Execution"

  1. Анонимен says:

    Албума е жесток!Супер яки рифове жестоки сола особено на The Will To Potency.Най добрата дет метъл група от Бразилия!