TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Threat Signal - 2011 - Threat Signal

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 13, 2011 3 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~45 минути 

www.facebook.com/threatsignal

        Threat Signal май най-накрая нацелиха правилната посока. Какво ли не опитваха тия момчета досега, колко ли музиканти не смениха и накрая все се получаваше някакъв добър, но доста странен и противоречив краен резултат. Ето, че сега Threat Signal издават едноименен албум, което можем да разбираме като "Ето това сме ние, намерихме се, ей ни на!" и затова с известна доза вълнение и малко скептицизъм заръфах здравия целофан, обгърнал този диск и великолепната му обложка, сложих си тениската с артуърка и заслушах.
        Сещате ли се как в анимациите някой герой отваря врата на малко килерче, а отвътре изпадат хиляди неща, включително 3-тонни наковални? Подобен беше и ефектът, щом пуснах диска в плейъра и започна "Uncensored". Мощни двойни каси, тежки и насечени рифове, мелодични припеви и разнообразни вокали от Джон Хауърд. Всичко това в малко повече от 3 минути. Някои групи нямат толкова рифове и разнообразие в цялата си дискография, какво остава за песен от 3 минути! След като "Comatose" и "New World Order" (впоследствие и мелодичната "Disposition") също се отнесоха по подобен начин с ушите ми, вече бях сигурен, че харесвам този албум и новооткритото лице (макар и закрито с чувал на обложката) на Threat Signal.
        За добро или за зло, действието нататък не ме изненада особено. Все така страхотни рифове, сола, великолепни барабани и естествено, чудесни вокали от Джон Хауърд, който пее като за трима в тоя албум! Освен обичайните си крясъци, Джон вкарва и по някой и друг по-нисък грухтеж, малко чисти вокали и... нещо средно. Ако и преди сте слушали Threat Signal, веднага ще разберете какво "нещо средно" имам предвид, но ако не сте - говоря за смес от чисти и крещящи вокали, тип "крещенето на Честър от Linkin Park". Съжалявам за тъпия пример, но не го казвам, за да сравнявам Linkin Park с Threat Signal (lol), а просто защото това ми се стори като най-лесния начин за обяснение. Това, което държа да допълня е, че в общата (звукова) картинка се усещат и типичните за Threat Signal траш-влияния и специфичен футуристичен индъстриъл привкус, постигнат обаче без наличието на открояваща се преден план електроника.
        Като слабост в "Threat Signal" бих посочил липсата на особено разнообразие в цялостния му вид. Да, всички песни са страхотни и доста разноорбазни сами по себе си, но при едно слушане на албума от край до край ще започнете да усещате една лека повтаряемост, която обаче не е в чак такива големи количества, че да дразни прекалено.
        Мисля, че не е нужно да ви тормозя с още празни приказки за това коя песен с какво точно е добра, нито пък ми се търсят кусури, под вола теле, под сифона - сандвич и така нататък. Затова ще ви оставя сами да чуете "Threat Signal" - най-тежкият, най-мрачният и най-изпипаният албум на групата досега. Не мисля, че ще останете недоволни от чутото.

+ + + + Плюсове.......:
Мрачен, тежък, футуристичен, умерено мелодичен и хирургически изпипан.
Джон Хауърд надминава себе си зад микрофона!
Китари, барабани, бас... няма слабо звено!
Най-яката обложка, която съм виждал тази година!

- - - - Минуси........:
Липса на разнообразие в цялостната картинка.

Подходящо за фенове на:
Mnemic, Fear Factory, Sybreed, Dry Cell, Arkaea, Raunchy и др.
Автор: Zorn
-=8/10=-

3 Response for the "Threat Signal - 2011 - Threat Signal"

  1. Анонимен says:

    Не разбрах какво да очаквам съвсем. Категоризирате го като Melodic Death Metal... да, но Fear Factory или Mayan?

  2. Виж "за фенове на" и си представи нещо средно между изброените ;-) Някои го наричат "Modern Death Metal", други "Industrial MDM", трети "Technical MDM"... трудно е да се определи с точност. Но препоръчвам да му хвърлиш едно ухо, ако харесваш някоя от изброените долу банди. Колкото до Mayan - не, не е толкова тежко. Cheerz!

    - Zorn

  3. Анонимен says:

    Благодаря за отговора, решава ми дилемата напълно :)

    ПП: В редкия случай, че се е изплъзнал между пръстите ви, препоръчвам на вас и читателите ви: Brymir - Breathe Fire To The Sun. Трудно се среща дебютен албум с истински принос за стила ;)