TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Five Finger Death Punch - 2011 - American Capitalist

Posted by Today's Metal Crew On събота, октомври 01, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Prospect Park
Отнема....: ~40 минути 

facebook.com/fivefingerdeathpunch

        Как да не харесва човек 5FDP? Независимо дали сте на 14 или на 41 години, Five Finger Death Punch със сигурност ще имат какво да ви предложат. Те, също като много други модерни банди, разчитат на добре познатата формула с екстремно пеене в куплетите и чисти вокали в припевите. Само че за разлика от повечето си колеги го правят без нито грам лигавщина. Даже баладите им звучат така, сякаш просто искат да разчувстват няколко наивни тийнейджърки, които после да заведат в бекстейджа. Остава да си зададем въпроса - има ли някаква промяна във формулата в третия студиен албум на лошите "бесни и смъртоносни" момчета от 5FDP?
        Не, няма. "American Capitalist" залага на същата формула, която направи групата толкова популярна още от първия й албум "The Way of the Fist". Хубавото е, че за разлика от определения за "леко разочароващ" от много фенове "War Is the Answer", нещата са се върнали на мястото си и пичовете отново удрят с възможно най-голяма сила. Както и в предните два албума, тук също началото е просто отвяващо! Заглавната "American Capitalist", размазващият сингъл "Under And Over It" и бъдещият хит "The Pride" няма как да ви оставят да си седите мирно на табуретката. В тези около 10 минути са се събрали двойни каси, динамика, зверски ритъм, запомнящи се припеви, китарни сола и такова огромно количество енергия, че лампата ви ще започне да примигва, бюрото ви да се тресе, а хлебарките от вас ще емигрират у съседа ви, ще му изядат котката и ще си ушият търлъци от козината й, след което ще ви донесат един хляб "Добруджа" в знак на примирие. След тези 3 песни обаче идва леко понижаване на темпото (и на река Дунав в сантиметри) алт-рок ориентираните "Coming Down" и "Generation Dead". Затишието обаче е сравнително кратко, защото между тях седи злокобната и страшно агресивна "Menace. Двойните каси не спират и в сравнително мелодичната "Back For More" и си дават почивка чак в рязко идващата балада "Remember Everything", в която можем да чуем не само как Иван се извинява на семейството си за всичко (!), а и дори малко цигулки. За следващата в списъка "Wicked Ways" обаче не бих могъл да кажа много добри думи, тъй като просто не си харесах структурата й. Не ме грабна нещо, ама карай, опитват различни неща пичовете, не е болка за умиране. "I'll Fall" също не ме впечатли прекалено много, макар да не беше никак лоша, но просто имах чивството, че вече съм я чул веднъж в албума. За сметка на това пък "100 Ways To Hate" закри подобаващо "American Capitalist" - с мощен ритъм, двойни каси, енергия и малко по-различна структура от тази на останалите песни в албума.
        Мда, и аз не обичам track-by-track ревютата, но 5FDP не са коя да е банда, пък и само 10 песни... дано сте изтърпяли да прочетете по нещо за всяка ;-) Но както и да е. Препоръчвам ви искрено да чуете "American Capitalist", защото ще ви зареди с много енергия, няма да ви остави безразлични и ще ви накара да куфеете и пеете (защото в интерес на истината всяка дума На Иван се чува кристално ясно), независимо дали сте млад или стар метъл фен и независимо дали слушате алтърнатив, хардкор или хеви метъл. А тези от вас, които останаха разочаровани от "War Is the Answer"... е, този път това няма да се случи.

+ + + + Плюсове.......:
Енергия, двойни каси, сола, мощ, ритъм, мелодичност, агресия, експлозивност.
Идеална, чудесно изчистена продукция.
Страшните лирики на Иван са ясни и отчетливи, независимо дали крещи или пее чисто.

- - - - Минуси........:
Никакви изненади като цяло. Формулата си остава непроменена.
Една-две песни, играещи ролята на "пълнеж".

Подходящо за фенове на:
Slipknot, All That Remains, Stone Sour, Trivium, Chimaira и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

0 Response for the "Five Finger Death Punch - 2011 - American Capitalist"