TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Miss May I - 2012 - At Heart

Posted by Today's Metal Crew On петък, юни 01, 2012 0 коментара

Стил......: Melodic Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~44 минути 


Тук нещата идват бавно. Това важи както за много търговски аспекти, така и за много културни такива. В този частен случай (без Владо Беряну) става дума за "тенденциите" в екстремната музика и в още повече частност - метълкорът. Защото докато Miss May I набират бърза и сериозна популярност в САЩ и по света (и имат 715 000 фена във фейсбук), тук, при споменаване на името им, получавам ответен въпрос: "Мис мейт ау? Туй некви женки ли беха?", или "Ъ? Месмерайз? Албума на SOAD?" и не ми остава друго, освен своевременно да сменя темата. Но простено да е на всички - тук такава музика не се промотира, почти не се продава и адски трудно се намира.

Зад тази не чак толкова сполучлива обложка се крие третият студиен албум на Miss May I. Вече успяхме да чуем и първия сингъл от него - отварящата "Hey Mister". Очаквано, това е най-запомнящият се трак в "At Heart". Рифовете ще накарат главите да закуфеят, припевът ще накара устите да запеят, а леко нестандартните брейкдауни ще нагреят обстановката достатъчно, за да закипи и мошът с пълна сила. Албумът продължава нататък с не по-малко ентусиазъм и скорост, с тонове рифове (някои биха ги нарекли "шведски") и с крачка встрани от типичния мелодичен метълкор, наводнил пазара в последно време. В повечето парчета е заложено на познатата формула с крещящи вокали в куплетите и чисти в припевите, но в случая това не е минус. Песни като "Day By Day", "Live This Life" и "Ballad of a Broken Man", макар и ползващи тази леко изтъркана линия, показват правилно балансирания контраст между агресия и мелодичност, който убягва на много от бандите в жанра. С по-прости думи, нито контрастът е прекалено голям, нито припевите - прекалено мелодични, нито куплетите - прекалено екстремни. Изобщо, тежестта е стабилна, рифовете се леят като из ведро, Леви вее къдрици и крещи като за последно, а Райън пее чистите вокали повече от приемливо като за басист.

С удоволствие отбелязвам, че MMI може да имат само три албума, но вече търсят нови посоки на развитие, което им прави чест. Не говоря за дебютантското "търсене на себе си", а за чиста проба самоусъвършенстване в реално време. Въпреки това, в "At Heart" са намерили място някои леко компромисни песни, но благодарение на тях пък изпъкват други, запомнящо се здрави парчета. Прибавяйки и зашеметяващата китарна работа в албума, не ми остава нищо друго освен да го препоръчам горещо на всички фенове на стила.


+ + + + +
Висококачествена продукция + безкомпромисни крещящи и сполучливи чисти вокали.
Пръстите на китаристите не се задържат дълго на една и съща нота и не си дават почивки.
Има открояващи се хитови парчета, които да запомниш и занапред. Пример - "Hey Mister".
Б
алансирана работа отвсякъде!

- - - - -
По някое време става ясно какво ще има в следващия трак и става малко безинтересно и предвидимо.
Няколко леко компромисни парчета.

Подходящо за фенове на:
Attack Attack!, Memphis May Fire, TDWP, WCAR, FTFD и др.
 Автор: Testset/Stahli
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Miss May I - 2012 - At Heart"