TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

A Silent Escape - 2012 - A Silent Escape

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юни 05, 2012 0 коментара

Стил......: Alternative/Modern Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: -
Отнема....: ~37 минути 


A Silent Escape е част от прииждащата голяма нова вълна в шведския модерен метъл. Едноименният им дебют се простира в границите между тежкия алтернативен рок и модерния мелодет/метълкор и предлага на феновете на жанра изненадващо добра продукция, много свежо звучене и запомнящи се песни с висок хитов потенциал.

Албумът разполага с богат избор между по-тежки и по-леки парчета, като в първата графа влизат тракове като "Bullets", "Smalltown Outcast" и мощната "God's a Liar", включваща гост-вокали от Ричард Сюнесон (The Unguided, ex-Sonic Syndicate). В по-алтернативната и мелодична част на албума са "Final Chapter", "Can't Be the End" и близката до пънк-рока "My Habit". Някъде по средата остават други мелодични, но здрави композиции като сингъла "Blackhole Gravity", "Ticket Back" и "Losing Grip". Всички песни включват чисти и есктремни вокали, като приоритет имат чистите, но това е разбираемо, тъй като вокалистът (и басист) Патрик Стенборг вади зарибяващ, плътен глас и готин тембър. Рифовете пък са типично шведски, мощни, не се натрапват с излишна техничност и дават доста поводи за куфеене, макар и да оставят вокалите да изпъкнат с една идея. Солата, от своя страна, са сдържани и поставени само там, където са нужни. Електрониката също играе сериозна роля в голям процент от песните, придавайки необходимата допълнителна плътност и завършеност на музиката.

В най-общи линии, феновете на жанра няма да имат поводи за оплакване от този албум. Ако на някой му се стори прекалено мелодичен, значи този "някой" по всяка вероятност просто не е фен на модерния метъл. Да, албумът е доста мелодичен и сравнително лек, но това никак не му пречи да е енергичен, свеж и сполучлив, особено като за дебют. И въпреки някои клиширани до болка прийоми, които момчетата използват, "A Silent Escape" е един повече от обещаващ дебютен албум, вещаещ светло бъдеще за групата. Та така. Други оплаквания нямам, но не ми се и търсят. По-добре не търсете и вие.


+ + + + +
Винаги е повод за радост да чуеш подобно свежо звучене и качествена продукция.
Енергия, динамика, непринуденост и солиден, плътен, тежък звук в едно.
Зарибяващи мелодии, запомнящи се текстове и вокали на много високо ниво.

- - - - -
Някои банални прийоми, които сме чували хиляди пъти. Малко, за щастие.

Подходящо за фенове на:
The Unguided, Sonic Syndicate, Solitude, Demotional, Dead By April и др.
 Автор: Testset
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "A Silent Escape - 2012 - A Silent Escape"