TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dekadenz - 2012 - Preceptum Antimoralica

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 15, 2012 1 коментара

Стил......: Dark Cyber Death/Black Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~54 минути 


От дебютния за групата "Elektronoid" до днес изминаха толкова години (7), че вече бях решил, че Dekadenz са се разпаднали. Наскоро обаче с изненада установих, че Dekadenz все пак са записали нова музика, а че дори и са я издали официално през август тази година. И тъй като надали Dekadenz ви говори прекалено много, днес ще се опитам да ви кажа какво бихте изпуснали, ако не чуете новия им "Preceptum Antimoralica".

Dekadenz правят, по техни думи, мрачен кибер метъл. Или иначе казано - мрачна смесица от индъстриъл, блек и дет метъл. И докато дебютният им "Elektronoid" беше силно електронизиран,
"Preceptum Antimoralica" залага на по-сурово и по-тежко звучене. След интрото "Sektor", "Angst" открива с тежки бластбийтове и, нетипично за групата - здрав дет метъл. Мачкащата "Reich Der Toten" намалява темпото (но не и тежестта) и добавя мрачни кийборди, а "Der Neue Kreuzzug" напомня за първия албум на групата, включвайки в играта тежки насечени рифове и много електронни елемени. Песента постепенно прерасва в епичен индъстриъл метъл и някак веднага се превърна в любимия ми трак от албума. "Topor" върна бластбийответе и дет метъл рифовете, но добави и стряскащо мрачни цигулки, които се появиха и в страховитата "Preceptum Antimoralica". Мракът не изчезна и в 10-минутната "Der Nebel". В нея, освен преходи от мрачно затишие към унищожителен блек/дет, под формата на семпли се дочуха и елементи на български фолклор, за които, ако си спомням добре, си говорихме с noiZe преди доста години. Пуснатата отдавна в интернет "Der Vogel" закри албума подобаващо, включвайки в себе си елементи от всичко, чуто до момента.

Нека сравнителната неизвестност на Dekadenz не ви прави скептици. Групата се спонсорира сама, издава албумите си без лейбъл и ги продава на нищожно ниски цени, но въпреки това музиката им далеч не е за подценяване. Звукът им е повече от приличен, а мракът, лъхащ от
"Preceptum Antimoralica" показва, че момчетата знаят как да създават атмосфера в композициите си. Повечето песни в албума са с дължина от 6-7 минути, което също не е лесно постижимо. Точно тази дължина обаче може да ви накара да загубите представа кога свършва даден трак и кога започва следващия. Дет метъл резачки като "Angst" и "Topor" пък, макар и добри сами по себе си, някак не ми се връзват с останалите композиции в албума, тъй като залагат на скорост и екстремност, която поне аз не мога да свържа с името Dekadenz. Затова моята препоръка е сами да чуете за какво става дума. Целият албум може да бъде чут онлайн ТУК напълно безплатно и напълно легално.

+ + + + +
Мрачна атмосфера, даваща чувство за завършеност и свързаност между композициите.
Равномерно разпределение на различните елементи (електроника, сурова тежест, клавишни и т.н.).
Дълги и често епични композиции.

- - - - -
Дет метълът и бласт-бийтовете някак не ми се връзват с музиката на Dekadenz.
Разнообразието малко се губи на места в тоя ми ти непрогледен мрак.

Подходящо за фенове на:
Vortech, Ground Zero System, Dimension F3H и др.
 Автор: Testset
-=7.5/10=-

1 Response for the "Dekadenz - 2012 - Preceptum Antimoralica"

  1. Анонимен says:

    хахахахахах, you dont say meme-то ми дойде изневиделица, мн яко ;д