TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Upon This Dawning - 2012 - To Keep Us Safe

Posted by Today's Metal Crew On сряда, октомври 31, 2012 0 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: Италия
Лейбъл....: Fearless
Отнема....: ~41 минути 


Настоящият дебют на Upon This Dawning отдавна буди емоции у запалените фенове на жанра и смело можем да кажем, че UTD не разочароват в никакъв случай, давайки на света още един добър мелодичен метълкор албум. Именно думите "още един" обаче са най-показателни за това, което ще чуете в "To Keep Us Safe". Още един метълкор албум, в който няма новаторство, но все пак... не е лош.

Напоследък дори за заклетите метълкор фенове е трудно да следят не само всички албуми, заливащи сцената, но и да пресяват качествените сред тях. Не по-малко им е трудно и на банди като UTD, които издават средняшки албум в жанр, в който да си средняк е приемливо, но не и достатъчно. Но нека не ви звуча негативен, защото "To Keep Us Safe" има своите (и то доста) силни моменти. Отварящите "A New Beginning" (с участието на Крис от Motionless In White) и "Of Human Action" блъскат по масата с почти идеално балансирана комбинация между здрави крещящи вокали и малко по-лигави от необходимото чисти вокали. Спорадичната поява на електронни елементи в тях и последващите ги тракове също се вписва добре в звученето на албума. Уви, човек трябва да стои нащрек, за да ги улови, тъй като са доста малко и понякога звучат повече като случайна грешка, отколкото като част от музиката на бандата. Пианото и останалите кийборди имат малко по-сериозна роля, особено в песни като "From Hell to the West" и "The Sound of Your Breath", които удрят и със силни, направо разтърсващи брейкдауни. При наличието на подобни здрави песни направо се учудих защо сравнително безличната "Nothing Lasts Forever" е избрана за сингъл, но... вече е късно да недоволствам от този факт. Не мога да не отбележа и че в "To Keep Us Safe" е пълно с песни, които са добри сами по себе си, но са някак еднообразни, когато са наредени една след друга.

В момчетата от UTD има много хляб, който обаче те тепърва трябва да сдъвчат, за да успеят да се докажат и да се задържат на повърхността сред гигантската конкуренция в жанра. Струва ми се, че самите те все още не осъзнават какъв потенциал имат, но някои пасажи в "To Keep Us Safe" ме навеждат на мисълта, че UTD ги очаква светло бъдеще. Покрай уникалния си кавър на "Call Me Maybe" на Carly Rae Jepsen пък, групата намери доста нови фенове, което, надявам се, ще им даде необходимия тласък и стимул за развитие, за да мога един ден с гордост да кажа за UTD "Знаех си, че ще станат голяма банда". Дотогава ще дам още няколко слушания на "To Keep Us Safe", защото албумът наистина е добър за жанра. Оттам нататък обаче ще карам само на отделни песни, защото те имат по-голяма стойност поотделно, отколкото накуп в този албум.

 
+ + + + +
Някои доста добри идеи, качествени кийборди и здрави крещящи вокали.
Добър саунд и сравнително добра продукция (с някои малки забележки).
Сами по себе си почти всички песни в албума са повече от приемливи.

- - - - -
При слушане на един дъх, еднообразието и скуката взимат връх някъде около средата.
На няколко места продукцията издиша и се получава една голяма басова пращяща шумотевица.
Чистите вокали са ненужно хленчещи на места.

Подходящо за фенове на:
Asking Alexandria, Make Me Famous, IFAF, ABFPB, EDIU и др.
 Автор: Stahli
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Upon This Dawning - 2012 - To Keep Us Safe"