TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fozzy - 2012 - Sin And Bones

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 11, 2012 0 коментара

Стил......: Modern Hard Rock/Metal
Държава...: САЩ/Канада
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~52 минути 


Да изживееш детството си през 90-те имаше един особен чар. Може би ние бяхме последното поколение, което на 13 години играеше футбол пред блока по 15 часа на ден, вместо да кисне във фейсбук или да се чуди в кой фитнес да се завре, за да показва жалки мускули пред малолетните парцалеси в чалготеката. Но и футболът беше пренебрегнат, когато тук настъпи ерата на кеча. Задушаващи тръшвания, зашеметители и суплеси започнаха да се раздават пред всеки блок, а в нови любимци на децата се превърнаха Скалата, Гробаря, Стив Остин и разбира се - Крис Джерико.

Ако се чудите защо ви приказвам за кеч в ревюто на този албум,
ще ви дам жокер - Крис Джерико е вокалист на Fozzy. Кечистът, който все още е в изненадващо добра форма, вече има 5 студийни албума с групата си, но този, смея да твърдя, е най-добрият досега. Не оспорвам качествата на предните творби на бандата, но те така и не успяваха да ме грабнат за повече от 2-3 слушания. "Sin And Bones" е новото лице на Fozzy - три пъти по-тежък от всичките си предшественици взети заедно, изпипан, мелодичен, разнообразен и със здрав, кристално изчистен саунд. Албумът започва мрачно, с тежкия насечен риф и мелодичния припев на "Spider In My Mouth" и продължва с енергичния хард рок "Sandpaper", в който се включва и M. Shadows от Avenged Sevenfold. С тази песен Fozzy дават урок на всички wannabe хард рок банди как се прави това през 2012-та - с идея, с вкус и без копиране на класическите банди до втръсване. Нататък хард рокът за кратко отстъпва място на тежката и мачкаща "Blood Happens", но се завръща в баладата "Inside My Head". Заглавната "Sin And Bones" също е последвана от балада ("A Passed Life"),  а "She's My Addiction" залага на позитивен 80-тарски дух, докато "Shine Forever" убива темпото. Нещата отиваха в посока "завършек с пълнежи", но мрачната и модерна "Dark Passenger" се оказа бижу с хитов потенциал, правещ я може би най-добрата песен в албума. Тежкият й риф, мелодичните куплети, запомнящият се текст и припев и великолепната китарна работа в нея просто трябва да бъдат чути! Грандиозният финал е оставен за "Storm the Beaches" - 11-минутен епос в 5 условни части, посветен на десанта и битката за Нормандия, започнала на 06.06.1944 г. Парчето е едно от най-тежките в албума и дължината му изобщо не се усеща, най-вече защото преминава в постоянно куфеене.

Спокойно можем да кажем, че "Sin And Bones" е един чудесен урок по правене на съвременен хард рок, без да се използват каквито и да е заучени формули и до болка омръзналите клишета на 80-те (с едно изключение). Много хора все още не приемат Fozzy насериозно, защото основната работа на Крис Джерико е да бъде кечист (а участва и в "Dancing With the Stars"). Мускулестият канадец обаче ясно показва на всички "неверници", че именно разностранните му интереси и таланти могат да допринесат за създаването на един различен, интересен и лишен от баналност музикален продукт. Затова ако и вие сте скептик - крайно време е да чуете "Sin And Bones" и да преосмислите скептицизма си.


+ + + + +
Албум, избягал от почти всички възможни клишета.
Много изчистено и съвременно звучене, с мощен и тежък китарен саунд.
Крис Джерико има страхотен глас и уникален, несбъркваем тембър!
Урок по разнообразие - албумът прдлага музика 80-тарски хард рок до модерен метъл.

- - - - -
И все пак, 2-3 парчета просто не могат да прескочат високата летва в албума.

Подходящо за фенове на:
Downstait, Alter Bridge, Rev Theory, Poisonblack и др.
 Автор: BGMario/Testset
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Fozzy - 2012 - Sin And Bones"