TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Downstait - With You In Mind

Posted by Today's Metal Crew On неделя, април 21, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Sahaja Music
Отнема: ~52 минути


Срамота ще е да сте WWE фен (сиреч - на кеча) и да не знаете кои са Downstait. В момента именно тяхната музика звучи, когато към ринга отива текущият WHC Долф Зиглър, звездите Майк Мизанин (The Miz) и Коуди Роудс, както и "джобърите" Дрю Макинтайър и Алекс Райли. Ако обаче сте спрели да гледате кеч преди 10 години (ако изобщо сте), вероятността да сте чували Downstait рязко намалява.

На първо слушане Downstait са поредната алт-рок банда, правеща горе-долу същото като колегите си от Ra, Rev Theory и Saliva, но на второ... е, и там нищо не се променя. Downstait обаче имат уникалния талант да създават хитови мелодии и поне за мен е мистерия защо техните хитове не са по върховете на рок-класациите. В "With You In Mind" също има не един и два хита като "Bad", "High Heels", "Everything" и "Golden Rule", чиито страхотен инструментал обаче е заср*н с напълно ненужен autotune във вокалите. Не чак толкова хитови, но доста по-здрави като звук са "Machine" и "Connect", а като по "radio-friendly" се открояват "The Last In Line" (с гост-вокали от Дениъл Тикотин от Ra) и пост-гръндж баладките "I Don't Mind" и "Everything", в които поне има "жица", а не само разплакани от прочувственост акустични китари.

Само едно слушане на албума не стига. Не че в него има кой знае какви сложни композиции, изненади или заслужаващи Нобелова награда идеи в областта на алтернативния рок, но за да усетите енергията на албума, трябва да го чуете поне два пъти, дори и без да му отделяте 105% от вниманието си. Тогава мелодиите му сами ще ви намерят и ще влязат в главите ви, и чак тогава ще отбележите готините дребни детайли из "With You In Mind". Ако пък не, значи или Downstait не са вашата група, или това не е вашият жанр.
 
+ + + + +
Енергичен, свеж, мелодичен и приятен за слушане албум.
Добър звук и продукция и никакви лигавщини (като изключим един autotune).
Няколко буквално хитови парчета (най-вече "Bad" и "Golden Rule").
Подложената на места електроника е заслужаващ внимание детайл.    

- - - - -
Абсолютно невпечатляващи начални минути.
Нищо кой знае какво ново откъм новаторство и идейност.  

IF YOU LIKE
Ra, Rev Theory, Drowning Pool, Red, Saliva, 10 Years, Trapt и др.

Автор: Stahley/Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Downstait - With You In Mind"