TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Nachtgeschrei - Aus Schwärzester Nacht

Posted by Today's Metal Crew On събота, април 27, 2013 0 коментара

Стилът: Folk Rock/Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: Massacre Records
Отнема: ~61 минути


Ако не бяха германците, надали днес щяха да са останали много групи, свирещи "средновековен" фолк метъл. Там обаче този стил е на особена почит и закономерно там са и големите имена в жанра като In Extremo, Subway To Sally, Tanzwut и други. Отскоро и Nachtgeschrei се опитват да се наложат като сериозно име на тази сцена и засега частично успяват. И въпреки съмненията ми, че "Aus Schwärzester Nacht" ще ги изстреля във висините, този албум може да служи за пример за това как се прави музика в този жанр.

Трябваше да наостря уши, за да усетя, че зад микрофона в Nachtgeschrei е имало рокада. Доскорошният вокалист Hotti е отстъпил мястото си на Мартин Лемар, известен като вокалист на Mekong Delta. Точно него не си го представях пеещ на немски във фолк метъл група, но той е безупречен в новото си амплоа и се вписва перфектно в новото, по-модерно звучене на Nachtgeschrei. То, от своя страна, се откроява с по-плътно китарно звучене, засилена роля на ритъма и подобрен баланс между агресия, меланхолия и веселяшки фолк. В първата категория попадат песни като отварящата "Sirene" (с ударение на последното "e", да не се чете като "сирене", колкото и да сте гладни), "Die Geister, Die Uns Riefen", "Am Ende Der Zeit" и още 3-4 парчета, а сред по-меланхоличните влизат "Unter Deinem Licht", лекичката "Am Rand Der Welt" и затварящата "Ungebrochen". Чисто веселяшка пък е инструменталната "На здоровье!"

В заключение можем спокойно да кажем, че "Aus Schwärzester Nacht" е "средновековен" фолк метъл в много изчистен вид, а модерният му саунд се допълва с автентичното звучене на гайдите, акордеона, флейтите и винаги любимото ми хърди-гърди. В него няма много изненади, каквито определено са нужни на бандите от жанра, за да спрат да звучат толкова сходно, но дължината му от над един час и многото готини композиции в него компенсират този недостатък. С едно изречение - ако харесвате този стил, ще харесате и този албум.
 
+ + + + +
Мартин Лемар от Mekong Delta е новият вокалист на Nachtgeschrei! 
Ново, по-модерно, плътно и изчистено звучене. 
Баланс между агресия, меланхолия и фолклорни елементи.     

- - - - -
Жанрът има нужда от изненади и свежи идеи, каквито Nachtgeschrei нямат в изобилие.
В зависимост от гледната точка, 61 минути могат и да натежат.   

IF YOU LIKE
In Extremo, Schandmaul, Letzte Instanz, Schelmish, Subway To Sally и др.

Автор: BGMario
[7/10]

0 Response for the "Nachtgeschrei - Aus Schwärzester Nacht"