TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Edguy - Space Police: Defenders of the Crown

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 15, 2014 0 коментара

Стилът: Melodic Power/Heavy Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Nuclear Blast
Отнема: ~54 минути


От месец насам се чудя защо този албум навсякъде бива оценен с почти максимални оценки. С какво го заслужава, ако не е тайна? С факта, че това е може би най-малоумната, брутално грозна и дразнещо безсмислена обложка, правена в последните 30 години? Или с факта, че Edguy очевидно вече нямат сили да направят албум, който да е поне наполовина толкова силен, колкото беше "Mandrake". "Space Police: Defenders of the Crown" е поредното доказателство за безсилието на една някога могъща група, водена от един някога пълен с невероятни и свежи идеи лидер.

В този албум има всичко на всичко две песни, които ще запомните - безспорно страхотната "Defenders of the Crown" и кавъра на "Rock Me Amadeus" на Falco. Те са и единствената причина да не му дам дори по-ниска оценка от тази, която съм му намислил. Останалите парчета представляват нещо средно между не особено оригинален пауър/хеви метъл и 80-тарски хард рок (майко мила, не ви ли омръзна всички пауър банди да почвате да правите тоя хард рок?) и наистина посредствен глем. Сред тях се откроява единствено 8-минутната "The Eternal Wayfarer", която обаче прилича повече на песен на Deep Purple (и по-конкретно на "Perfect Strangers"). "Sabre & Torch" също влиза в графата "става", най-вече защото е сред малкото, в които темпото не е средно и де факто има запомнящ се риф. Получилата видео (чиято грозота може да бъде сравнена само с тази на обложката) "Love Tyger" пък е възможно най-слабата песен в целия албум - посредствен глем, изваден сякаш из дълбоките запрашени резерви, предназначени за "Lavatory Love Machine".

Въпросът, който не мога да спра да си задавам, е защо Тобиас Самет не започне отново да прави това, в което е добър, а вместо това пропилява безспорния си и наистина огромен талант в подобни творби? Човекът на 20-ина години направи едни от най-добрите пауър метъл албуми в историята на тази музика, а днес... глем рок, братче. Да ме извинявате, ама еб*ти прогреса, няма що. Или хайде, да не каже някой, че ми се причува само глем рок - има и посредствено хеви. От онова, дето и най-заклетите фенове на Edguy няма да помнят след месец. Тук звучи като Helloween, там като Пърпъл, там като Accept... но не и като Edguy. Направо имам чувството, че вдъхновението на Тобиас идва от целодневно гледане на DVD-та от Kavarna Rock Fest.

Ще си извадя "Rock Me Amadeus" и "Defenders of the Crown" и ще гледам да забравя за този албум възможно най-бързо. И въпреки цялото си уважение към този човек, няма да правя "евала" на Тобиас, защото докато продължава да получава 9-ки за подобни албуми, надали скоро ще чуем това, в което той наистина е добър - здравия пауър метъл. Иначе ще си слушкaме 90-минутни хард-рок албуми на Avantasia с гост-вокали от Киске, ще си спомнямe като старци за времената на "Mandrake" и година след година тайно ще стискаме палци на Тоби най-накрая да се сети да направи истинска нова Avantasia и най-накрая нов читав албум на Edguy.

+ + + + +
Edguy показват колко добре могат да се справят в песни като "Defenders of the Crown".
Добра китарна и вокална работа като цяло.
Близо час нов материал.

- - - - -
Много пълнеж - лесно забравими и често посредствени парчета.
Прекалено много (и адски ненужни) глем/хард рок влияния.
Отвратителна обложка - направо ме е гнус да я гледам, честно.

IF YOU LIKE
Avantasia, Helloween, Freedom Call, Accept, Gamma Ray, Deep Purple и др.

Автор: Undepth
[5/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Edguy - Space Police: Defenders of the Crown"