TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sinbreed - Master Creator

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 11, 2016 0 коментара

Стилът: Power/Speed/Heavy Metal
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: AFM
Отнема: ~45 минути


Вече не ги правят такива. Това ми беше първата мисъл, докато слушах "Master Creator" и великолепните хеви метъл вокали на Хърби Лангханс изпълваха стаята и разлайваха тъпото треперещо, злобно, жалко и крайно нервозно псевдокуче на чалгарките от горния етаж. Така де, няма спор, че има страхотни млади вокалисти, но такива като Хърби са изчезваща порода. Такъв глас се гради с години и не всеки може да го извади дори с упорити тренировки. Но не само гласът е причината Sinbreed да са толкова добри. Инструменталът е пропорционално добър - здрав пауър/хеви метъл с кристално чист, модерен, ненатруфен звук, а композициите са ударни и запомнящи се.

Традиционен, "тевтонски" и едновременно с това модерен, звукът на Sinbreed става все по-добър с всеки нов албум и "Master Creator" определено е пълен с най-доброто, на което групата е способна. Някъде между тевтонския звук на Accept, мелодичността на Avantasia и динамиката на Iron Maiden, "Master Creator" заслужава да бъде очакван с нетърпение, а Sinbreed заслужават да се гледа на тях като на голямо име. Всичко това става ясно още в ударното, скоростно начало с "Creation of Reality" - двете каси мачкат неуморно, надъхващият мелодичен припев предразполага към разпяване, а китарното соло доразвява де що има останала неразвята коса. Темпото се вдига още повече в "Across the Great Divides", в която се потвърждава и тенденцията припевите да са много мелодични и да ползват умело тракове с беквокали на заден план. Още бързи композиции се срещат и по-нататък из албума и включват заглавната "Master Creator" и две много любопитни песни - 'The Riddle" и "On the Run". "The Riddle" включва клавишен звук и дори цяло клавишно соло, а "On the Run" има припев с допълнителен мелодичен заряд с леки отенъци на фолк - сякаш Avantasia и Elvenking са се събрали и са направили нещо заедно.

В списъка със среднотемпови композиции можем да сложим "Behind a Mask", "Moonlit Night", "Last Survivor" и започващата с хеви метъл писък "The Voice". По принцип не съм голям фен на средното темпо, но в случая то клони към бързо и в общи линии няма оставено време за скучаене (с малки изключения). Единствената бавна песен "At the Gate" е и най-специалната в албума. В нея водеща роля имат пианото и вокалите, като за последните не съм сигурен дали няма включващ се гост-певец, тъй като звучат много различно от тези на Хърби. Песента е настръхващо красива, при това без да е и грам лигава.

"Master Creator" е задължителен за феновете на класически звучащия, но поднесен с модерен звук пауър метъл. В албума няма слаба композиция, а почти всяка песен изненадва по свой простичък начин и те кара да се чудиш как ще те изненада следващата. Sinbreed се очертават като сериозен фактор на тази сцена, но все още минават за "група за ценители", вместо за звезди. И може би така е по-добре за нас, слушателите - защото в тази своя комфортна зона Sinbreed ни предлагат все по-добър материал с всеки изминал албум.


+ + + + +
Класически европейски пауър/хеви метъл, само че с модерен звук.
Страхотни вокали, каквито вече или се срещат рядко, или се занимават с изтъркан хард рок.
Много добре изчистена и балансирана продукция, която дава шанс на тази музика наистина да блесне.
Много мелодия, много поводи за куфеене и нито една изцяло слаба композиция.

- - - - -
Някои отчетливи по-слабички моменти вътре в самите песни.
Като сингъл и с видео беше пусната възможно най-непредставителната песен от албума.
 
IF YOU LIKE
Accept, Seventh Avenue, Iron Maiden, Brainstorm, Primal Fear, Metalium и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Sinbreed - Master Creator"