TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Unguided - Lust and Loathing

Posted by Today's Metal Crew On вторник, февруари 09, 2016 0 коментара

Стилът: Modern Melodic Death Metal
От/Год: Швеция, 2016
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~40 минути


Бързам да ви го кажа, преди да сте зачудите какъв ми е проблемът - The Unguided е много яка група и "Lust and Loathing" е поредният им много силен албум. Само че аз 10 дни си го пусках всеки ден целия и... абсолютно нищо не запомнях от него. Мина доста време, докато се науча да обръщам внимание на композициите и да откривам добрите (и не толкова добрите) моменти в тях. След съвещание с един приятел (който не пише за музика, а само слуша) стигнах и до извода, че колкото и да са ми любими The Unguided и този тип модерен мелодет, май просто вече няма много за (по)казване в жанра. И все пак, The Unguided продължават да го пълнят с качествено съдържание.

Няма спор - The Unguided са все така добри и "Lust and Loathing" с абсолютно нищо не отстъпва пред по-ранните им творби. В личния ми архив даже бих сложил на всичките им албуми една и съща висока оценка. Проблемът с този е, че още след първата пусната песен в нета сякаш знаех какво ще чуя нататък в него - и се оказах прав. Казано по-просто - "тоя албум вече съм го чувал", но това не ми пречи да ми харесва.

Обичам модерен мелодет, а в днешно време, когато все по-малко групи го правят (добре), няма как да не приветствам "Lust and Loathing" с отворени обятия. "King of Clubs" е жесток трак и преди 10 години такива се превръщаха в хитове - с електроника, прост и разкуфяващ ритъм, супер мелодичен припев и малко дъбстеп брейкдаунче за цвят - как да не се радва човек? Това май ми е и любимата композиция в албума редом с перфектната "Black Eyed Angel" и сменящата няколко настроения "Heartseeker", която започва с подвеждащо баладично пиано, след което обаче се включват всички инструменти и леки красиви оркестрации за фон. Куплетът е баладичен, бриджът - агресивен, припевът - супер мелодичен, а брейкдаунът просто... удря!

Композиции като "The Worst Day (Revisited)" и "Phobos Grip" пък много ми напомнят за добрите стари Sonic Syndicate. Някак... носят онзи дух от 2007-ма и ми гъделичкат носталгията. По-модерно звучене носят "Enraged", "Boneyard" и "Operation: E.A.E." (който не се е сетил, EAE = 616, а който за пръв път чува за 616, значи май не е слушал много тая група), а закриващата "Hate (and Other Triumphs)" показва едно малко по-непознато, мрачно кибер лице на The Unguided. И като казвам "кибер" нямам предвид толкова наличната електроника, колкото усещането и атмосферата. Изненадващо хубава песен, различна от останалите в албума и с това печелеща място сред фаворитите ми в "Lust and Loathing".

"Lust and Loathing" е безспорно добър, но и почти с нищо не се различава от предшествениците си. Това има своите добри и лоши страни и ще оставя на вас да прецените дали така ви допада или ви се слуша нещо по-различно. Отвъд тези прилики, не мога да не спомена и че много от мелодичните припеви в албума звучат много сходни едни с други, от което определено се усеща лек полъх на еднообразие. Важното за мен като слушател обаче е, че все още има група, на която да разчитам за хубав модерен мелодет, както и че имаше на какво да покуфея и поприпявам в продължение на 40 минути. Макар и чак от десети опит.


+ + + + +
Още един очевидно добър албум от една от малкото останали добри модерни мелодет банди.
Композиции с по-модерно звучене и такива, напомнящи за ранните години на SoSy.
Солиден звук, мелодични и често хитови припеви, премерено поставена електроника.
Встрнаи от всичко - баси яката обложка!

- - - - -
Ако сте чували предните два албума, в общи линии сте чули и този.
Леко еднообразен по отношение на припевите.
Ричард, колкото и да го уважавам, е звучал и по-добре.
 
IF YOU LIKE
Sonic Syndicate, In Flames, Soilwork, Dead By April, Demotional, Rise To Fall и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "The Unguided - Lust and Loathing"