TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Kanzler & Söhne - Durch Die Wände

Posted by Today's Metal Crew On вторник, август 09, 2016 0 коментара

Стилът: Rap Metal
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~35(+9) минути


Напоследък все не успявах да си намеря як рап метъл и накрая той взе, че ме намери сам. И като казвам "рап метъл", това тук е само рап и само метъл - без екстремни вокали и чисто пеене. Всичко е ясно и абсолютно директно от самото начало - обещава ти се рап метъл и го получаваш, при това подкрепен от мощен китарен звук и кристално чиста, органична продукция. Басът бумти уверено в подкрепа на водещите китари, соловият барабан и фусът са озвучени ярко, а касата удря плътно и силно, а вокалите са ясни и отчетливи дори когато инструменталът е най-шумен. Средната дължина на 15-те песни пък е около 3 минути - без интрота, аутрота, интерлюдии, епоси и удължавания.

Още в самото начало става ясно, че това е музика, която трябва да се слуша силно, за да се "поеме" правилно и това е една от отличителните черти на качествената продукция. Пробвайте сами да увеличите "Lauf los" и веднага ще разберете за какво говоря. Вярно, може да се почувствате леко излъгани, защото реално в песента има нещо подобно на пеене в припева, но спокойно - само една дума е. Не бързайте и да намалявате, защото веднага след това идва зловещо разкуфяващата "Schmerz" и тя, както ще се убедите от видеото (колкото и тъпо да е то), също трябва да се слуша силно. И дано вече сте си загрели вратните прешлени, защото заглавната "Durch die Wände" също има на какво да ги подложи. По-нататък из албума "Scheiss Drauf" дава малко повече почивка на китарите за сметка на баса, "Haut" сваля оборотите и насича китарите, а "Lass ficken" разчупва темпото, но въпреки това оставя и мегдан за задължително куфеене. "Wahnsinn" пък звучи по-скоро като пънк рок парче и затова си затваряме очите за пеенето в припева (а и защото никой не е казал, че е забранено), а закриващата "Leben" играе ролята на балада, но все така без никакво пеене.

Сред трите бонус песни виждаме версия на "Schmerz" с участието на германско-египетския гангстер-рапър (как звучи само, а?) Hanybal и два леко разпокъсани трака, озаглавени "Hammer" и "Abgefuckt". В случая дори ми е ясно защо са само бонуси - защото определено не са на нивото на останалите песни в албума, но пък не са и толкова лоши, че да ги пусне човек в шредера. Към тях от основния списък бих добавил само "Mehr", защото май това е единствената композиция, която не спрях да прескачам всеки път.

Отдавна не бях попадал на по-директен и опростен (в добрия смисъл) албум от "Durch die Wände" и ми се струва, че човек има нужда от време на време да си пуска нещо подобно, особено във време, когато групите се опитват да бягат далеч от стиловите граници и да са възможно най-разнообразни, бомбастични и високобюджетни. Именно директността и чистотата обаче дават на този албум един рядко срещан чар, особено когато говорим за рап метъл, при това в толкова чист вид. И за да разберете за каква точно чистота говоря, ще ви дам сравнение - ако "Durch die Wände" беше версия на Windows, то тя щеше да е недокоснато ISO, само със сървис пакове и полезни ъпдейти - защото все пак сме 2016-та. Мда, преинсталирам и се вдъхнових.


+ + + + +
Възможно най-изчистена форма на рап метъл.
Силен органичен звук + качествена и абсолютно ненатруфена продукция.
Рядко срещана директност, яснота и опростеност (в добрия смисъл).
Всеки инструмент се откроява перфектно.

- - - - -
Няколко странни и много лесно забравими парчета.
В рап метъла вече няма много незапълнени ниши и места за изненади.
Рапирането е толкова много, че на места може да дойде в повече за търсещите метъл. 

IF YOU LIKE
Hämatom, Nulldb, Hollywood Undead, Zorkkk, Clawfinger и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Kanzler & Söhne - Durch Die Wände"