TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Temperance - The Earth Embraces Us All

Posted by Today's Metal Crew On неделя, август 07, 2016 0 коментара

Стилът: Modern/Melodic Power Metal
От/Год: Италия, 2016
Лейбъл: Scarlet Records
Отнема: ~60 минути


В похвалните си опити да не приличат чак толкова на Amaranthe, този път Temperance са решили да заложат на още повече разнообразие. "The Earth Embraces Us All" е шарен поне колкото обложката си откъм стилове и събира на едно място пауър, фолк, симфоничен и модерен метъл в една 60-минутна, мелодична, приятно сладникава приказка.

На първо слушане албумът може наистина да ви прозвучи прекалено сладникаво, но ако не се откажете веднага и не махнете пренебрежително с ръка, съдържанието на "The Earth Embraces Us All" може да успее да ви учуди приятно, при това повече от веднъж. За целта ще ви се наложи първо да преминете през започващата мрачно и фолклорно, продължаваща с пауър и Amaranthe-ски поп метъл припев и завършваща със саксофон "A Thousand Places", без да се объркате съвсем още в самото начало. Ако успеете, далеч по-директната "At the Edge of Space" ще ви опрости живота с мелодичен пауър, а "Unspoken Words" ще ви грабне с фолклорно начало и Elvenking-ска мелодичност. "Maschere" ще е следващата приятна изненада, тъй като песента е на родния за групата и както винаги красив италиански. Песента е малко по-лека, с коeто си контрастира със следващата "Haze", която залага на по-модерно метъл звучене и отново ще ви накара да си правите асоциации с Amaranthe.

Следващото място, където трябва да внимавате да не си объркате сетивата е в "Revolution", която скача от модерен метъл на симфо-оперетен метъл и обратно, като за цвят вкарва в употреба и малко мрачни ориенталски мотиви. Ако преминете и този тест, значи сте готови за над 8-минутната "Advice From a Caterpillar", която е една от най-добре построените композиции в албума, ако не броим излишното (поне за мен) затишие и саксофонно джаз отклонение в средата. Не че е лошо, но вече чухме едно джаз отклонение в края на откриващия трак и не съм сигурен дали имаше нужда от още едно такова, особено когато то по никакъв начин не се връзва с песента. След типичния страдащ от синдрома на предпоследния трак "Change the Rhyme" идва и големият финал - близо 13-минутният епос "The Restless Ride". Той може да бъде разделен условно на няколко основни пасажа - интро (00:00-01:17), първа основа (01:18-06:07), интерлюдия за пълнеж (06:08-08:13), екстремна част + втора основа (08:14-11:33) и затихващо аутро с пиано (11:34-12:42). Общо - около 8 минути същинска част и близо 5 минути пълнеж. По принцип никога не правя такива разбори, но аз лично обичам да знам колко точно е реалното съдържание на дългите песни, които слушам, откакто веднъж си купих 1.3-килограмово пиле, от което 500 грама се оказаха гняс и вода. Сбогом, Фантастико, между другото.

Знам, дребнаво е да се заяждам за такива неща, особено когато групата далеч не заслужава подобно отношение. "The Earth Embraces Us All" е позитивен и приятен албум, направен с много желание от готини хора. Дамските вокали са малко сладникави и може би една идея в повече "поп", но пък така внасят повече настроение. Мъжките вокали са в пауър/хеви метъл стил и се включват рядко, но пък винаги уместно и така всеки път действат като "приятна изненада". Всичко това, редом с употребата на дузина различни стилови похвата, внася разнообразие и свежест в албума, който впоследствие оставя трайни позитивни впечатления. 


+ + + + +
Позтивно звучащ, разнообразен, мелодичен албум, оставящ добри впечатления след себе си.
Широка палитра от стилови похвати, добри мъжки и дамски вокали, хубаво построени композиции.
Какъвто и да е бил бюджетът за този албум, звучи така, сякаш е постигнат максимумът с него.

- - - - -
Прекалено сладникав и предвидим на места.
Излишни удължавания на песните, сякаш съшити набързо с дебел, ярко оранжев канап.
Много сериозни прилики с Amaranthe в близо половината композиции.

IF YOU LIKE
Amaranthe, Beyond The Black, Delain, Elvenking, Visions of Atlantis, Serenity и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Temperance - The Earth Embraces Us All"