TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Skillet - Unleashed

Posted by Today's Metal Crew On сряда, август 03, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Atlantic Records
Отнема: ~42 минути


Все още ми се струва сюрреалистично, че вече съм гледал Skillet на живо в България. Група от такъв ранг да свири у нас, при това като следобедна подгрявка на The Offspring и 30STM? Може би затова все още се хващам да си мечтая "Ех, кога ли ще ги видим у нас?" - защото онези около 45 минути изобщо не бяха достатъчни. Добрата новина е, че Skillet са креативни пичове и дами и не се бавят много между отделните си албуми. И ето, че 3 години минаха неусетно след "Rise" и сега на бял свят излиза "Unleashed".

Началото на албума нямаше как да е по-убедително и енергично. Всичко започва с хитовия сингъл "Feel Invincible" и изпълняваната предварително на живо "Back From the Dead", чийто лепкав напев "Ba-ba-bababa-ba-ba-back!" моментално се забива в мозъка. Баладата "Stars" може би идва малко по-рано, отколкото трябва, но не само защото е прекалено рано за бавен трак, а и защото дотук Джен Леджър не е имала самостоятелна вокална изява. Това се случва чак в "I Want To Live", където най-сетне си партнират с Джон Купър, създавайки поредния голям бъдещ хит на Skillet (пък макар и в бриджовете сериозно да ми напомнят за Evanescence. Следващата "Undefeated" пък със сигурност ще бъде саундтрак поне към няколко различни ММА боеве, PPV-та и кеч срещи от различни мащаби - не само заради заглавието си, но и заради чистото бойно настроение, което носи. С не по-малък хитов потенциал идва и по-електронизираната и, ако смея да го кажа, разтанцуваща "Famous". Това сигурно ще е една от песните, за които по-коравите фенове ще помрънкат, но тракът реално си е доста зарибяващ.

Втората половина на албума започва с втората балада в него - "Lions", за която може да се каже, че има типично и много лековато "крисчън рок" звучене. И за да не се отчаят съвсем коравите фенове, идва следващият бъдещ хит (да, доста са в тоя албум) - "Out of Hell". Агресивният риф, електрониката, супер мелодичният припев и цялостното индъстриъл метъл чувство рязко вдигат настроението и успешно ще разкуфеят дори дълбоко заспалите след баладата. "Burn It Down" сваля малко оборотите и забива в посока на модерен рок и пост-гръндж, а "Watching For Comets" съвсем сваля темпото, за да ни покаже, че в албума вече има три балади. В "Saviors of the World" електрониката взима тотален превес и китари се появяват само в припева, но това не значи, че песента е лоша - просто малко повече напомня на... Nine Lashes (от периода, в който все още ползваха китари). За финал остава "The Resistance", където отново чуваме леко позабравения глас на Джен Леджър, която явно този път е решила да се отдаде много повече на барабаните. Този последен трак също бих могъл да си представя и като бъдещ концертен пълнител.

Да, "Unleashed" е по-добър от "Rise" - има повече и по-ярки хитове, повече енергия, повече разнообразие и по-малко компромисни тракове. Вярно, има цели три балади, но по-добре така, отколкото една балада и пет песни, които уж са "нещо по средата", но всъщност са "нищо като цяло", какъвто беше случаят в "Rise". Липсват ми и по-честите включвания на Джен, чийто звънлив глас винаги се радвам да чуя. Отвъд това обаче "Unleashed" е много здрав, типично хитов Skillet албум, който бих се осмелил да сравня дори с "Awake".


+ + + + +
Поне половината от 12-те композиции имат гигантски хитов потенциал!
Много енергичен, убедителен и освободено звучащ албум.
Кристално чиста продукция с плътен и мощен (най-вече китарен) звук.
Учудващо добра употреба на електронните елементи.
Този път почти няма компромисни и средняшки песни.

- - - - -
Три балади са много, особено когато едната идва толкова рано в албума.
Звънливият глас на Джен се чува прекалено рядко този път.
Това, че почти няма компромисни и средняшки песни, не значи, че все пак няма и 1-2 такива.

IF YOU LIKE
Three Days Grace, Seether, Shinedown, Red, TFK, Nine Lashes, Evanescence и др.

Автор: Testset
[8/10]

0 Response for the "Skillet - Unleashed"