TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

When Stars Collide - Neon

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 17, 2017 0 коментара

Стилът: Alternative/Modern Metal/Electronic
От/Год: Германия, 2017
Лейбъл: Redfield Records
Отнема: ~41 минути


Още не съм на 100% сигурен как се казваше тази група преди, но знам, че When Stars Collide е тяхното ново, цветно, неоново начало. Стилът им е смесица от алтърнатив рок, модерен метъл и много електроника, с уточнението, че колкото и инструменталът да напомня за метълкор на места, в албума няма екстремни вокали. Пеенето е изцяло чисто, но точно в това звено има и още какво да се желае, защото така When Stars Collide звучат като група, която иска да прави тежка музика, но сама се спира.

"Neon" изглежда добре като идея, няма спор. Тежки китари, електроника и само чисти вокали - формулата за успех сякаш се пише сама. Само че повечето песни в албума звучат много еднообразно и за това са виновни най-вече вокалите, които стоят в една бленда през цялото време. Не смея да кажа дали вокалистът Мико е добър певец или не, но и няма как да разбера, защото пичът пее всички песни по един и същ начин и една и съща емоция. Темпото също не му помага - то остава средно почти през цялото време и чак в самия край на албума се дава свобода на малко по-смелите идеи като транс бийтовете в "Blind". Първите акорди в албума (тези в "Sanity" също не звучат никак зле и електрониката си върви много добре с тях, но идеята рязко се изпарява с появата на първите вокали. За сингъл пък, по необясними за мен причини е избран най-слабият и баладично блудкав трак в албума - "Stars". С повече скорост се открояват единствено "The Fire" и "Crimson Sky", а добър електронен метълкор щеше да излезе от "The Journey" и "Aura", ако имаха и екстремни вокали (и ги нямаше сегашните).

Знам, че звучи така, сякаш имам нещо против чистите вокали, но това изобщо не е така. Не искам да соча и с пръст, но просто не харесвам вокалите в този албум и поне за мен те са основната причина да не съм в бесен възторг от "Neon". Прес релийзът пък твърди, че групата има поп влияния, но аз не ги чувам. А ги търся! Търся зарибяващите поп припеви, поп пеенето в духа на Dead by April, опростената поп хитовост на Amaranthe - но няма нищо подобно. "Neon" не е лош, наистина, понякога човек има нужда да чуе нещо, без някой да му крещи в ушите, но този своеобразен дебют може служи само за урок на When Stars Collide. Пичовете имат нужда от повече ударност, повече разнообразие във вокалите и абсолютна яснота по въпроса "Какво точно правим?" - и тогава вече ще чакам следващия им албум наравно с този на His Statue Falls, да речем.


+ + + + +
Приятно и неангажиращо съчетание от алтърантив, рок, мелодичен модерен метъл и електроника.
Инструменталът има доста силни страни като за модерен метъл или пост-хардкор албум.
Визуалната страна на When Stars Collide е не по-малко интригуваща от аудиото им.
Любопитен дебют със смел и приятно непукистки подход.

- - - - -
Излишно олекотен и орязан от всякаква полезна агресия албум.
Вокалите звучат еднакво през цялото време, във всички песни...
... а и като цяло не са нещо кой знае какво.


IF YOU LIKE
Hands Like Houses, To The Rats And Wolves, His Statue Falls, Emil Bulls и др.

Автор: Stahley
[6/10]

0 Response for the "When Stars Collide - Neon"