TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Ministry - AmeriKKKant

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 06, 2018 1 коментара

ЖАНР: Industrial Metal
ОТ/Д: САЩ | 09.03.2018
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~48 минути

Хич не ми е приятно да го кажа, но чичо ни Ал Юргенсен май тотално е изплякал. Дали наистина мисли, че подобен материал е достоен да се нарече "музика от Ministry"? Или знае, че е шитня и все пак мисли, че може да го пробута просто ей така? И в двата случая - нещата не са добре.

Ал не харесва какво се случва в неговата Америка. Но докато говореше за малоумни конспиративни теории, нов световен ред и подобни глупости, беше някак симпатично, дори да не си съгласен с (или да не ти дреме за) лириките. А сега хем съм съгласен (частично) с позициите на Ал, хем кринджвам жестоко, докато слушам "AmeriKKKant". Честно, с повече удоволствие слушах интервютата с Ал за албума, отколкото самия албум. Той, по същество, започва с 3-минутното интро и (заслужена) подигравка с Доналд Тръмп, озаглавена "I Know Words". Следва 8-минутната мъка "Twilight Zone", чието средно до бавно темпо щеше да е окей в рамките на 3-4 минути, но 8 идват too much. Същото важи и за следващия 8-минутен трак "Victims of a Clown" - да, това са Ministry, но 8+ минути едно и също просто изморяват. Виж, "We're Tired of It" вече е друга бира - песента е бърза, тежка и свършва за по-малко от 3 минути. РЯдко се случва фразата "свършва за 3 минути" да звучи като добра новина, но в този случай е точно така. И това е единствената добра композиция в целия албум.

Уви, следва нова мъка, озаглавена "Wargasm", чиито 6 минути са пълни с речетативи и ужасяващ китарен звук. Мъката придобива нови измерения с каращата ме да потръпвам от криндж "Antifa". Какви фашисти бе, чичо Ал? Мислиш ли, че купчина идиоти с бръснати глави (с каквато е и авторът, ха! - бел. ред.), несъразмерно големи уши и/или бели качулки са проблемът на твоята Америка? Плашите се от фашизъм и нетолерантност, а всъщност толерирате нетолерантните. Страх ви е от расизъм, но ако късно вечер на бензиностанцията наблизо мине чернокож с качулка, се изпускате в гащите. Смеете се на клоуна, дето сте си избрали за президент, без да осъзнавате, че тоя идиот наистина го подкрепя половината население. А през това време авторитарните лидери по целия свят потриват доволно ръце и си точат сърпа в чука, заливайки и техния, и вашия народ с пропаганда. Та, сериозно ли фашистите са ти основният проблем на Америка днес бе, бай Ал?

Изнервих се, та по-добре да завърша набързо. "Game Over" е поредната мъка със семпли от малоумните речи на Тръмп, но този път поне трае само 5 минути. Финалната мъка "AmeriKKKa" обаче е 8 минути и половина и ако някой има волята да я изтрае докрай - нека каже. Честно, последните две бози спокойно можеха да са повтарящи се тракове от същия албум - нямаше и да разбера, толкова е забравим тоя албум, че се забравя в реално време. Съжалявам, няма какво да се обяснявам или да мисля за ранимите души на заклетите фенове. Ако това отбиване на номера ви харесва (изключвам само "We're Tired of It") - супер, но наистина не ме интересува. Да си беше останал "The Last Sucker" финален албум, хич нямаше да е зле...


+ + + + +
Един жесток трак, който мачка всичко останало в тоя албум - "We're Tired of It".
Ал е жив като цяло.
Е па... т'ва е.

- - - - -
Три еднаквеещи, репетативни мъки от по 8+ минути.
Политически послания (не задължително лоши такива), от които надали някой се вълнува.
Близо 99.84% от албума е семпли от речи на Тръмп... супер, изгарях от желание да го слушам.
Това не е албум, а едно тъжно и леко обидно отбиване на номера.
Вижте статуята от обложката и запомнете позата ѝ - тоя албум се слуша така.

IF YOU LIKE
KMFDM, Skinny Puppy, Godflesh, Die Krupps, речи на Доналд Тръмп и др.

Автор: Undepth
[2/10]
 


1 Response for the "Ministry - AmeriKKKant"

  1. Unknown says:

    Страхотно ревю! Поздравления на автора, забавлявах се много докато четох :D Тея не прекратиха ли съществуването си преди време? Кой ги излъга да се завърнат и да продължат да "творят"? "Изплякал" е много точна дума за състоянието на Ал :D