TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Walkways - Bleed Out, Heal Out

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 09, 2019 0 коментара

ЖАНР: Alternative Metal
ОТ/Д: Израел | 14.06.2019
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~58 минути

Алтърнатив метъл от Израел - това не е фраза, която чувамe всеки ден, но покрай Walkways има защо да си я кажем. Групата има един албум от 2013-а, с който не съм запознат, затова за мен са ново явление. Пък и щом Nuclear Blast са ги взели под крилото си - явно има причина. Не че това е решаващ фактор, ама все пак.

"Bleed Out, Heal Out" е доста дълъг като за жанра, но и Walkways явно са искали да покажат всичките си възможни лица - по-агресивни, по-лирични, по-мелодични,  по-технични и прочие. И докато албумът като цяло е сравнително мелодичен и разчита предимно на чисти вокали, с повече агресия и малко крещящи вокали се откроява отварящата тройка "Till the End", "Hell Born Shove" и "Despair", както и предпоследната "Thank You", която е най-тежката (и доста ню метълска) песен в албума. Крещящи вокали се дочуват и в други парчета като "Bleed Out, Heal Out", "Half the Man I Am" и "Trumpet Call", но те избиват повече на алтърнатив от 2000-та година и нещо, което биха направили Red или Evans Blue. На другия край на спектъра пък са леко биещите на инди рок и подреден една след друга балади "You Found Me" и "Unbearable Days" (тук не сме много по баладите, но тези са добри!), а като трети потенциален след сингъла и заглавното парче спокойно може да се впише "Humane Beings" с мощните си насечени рифове и грабващи ухото хорови напеви - майко мила, това ако беше излязло 2001-ва, щеше да избие рибата.

Walkways звучат като няколко групи едновременно, докато същевременно се стараят да извадят свой, открояващ се саунд. И от този час материал има около 40 минути сериозно качество и няколко парчета, които са просто в 10-ката. Сингълът "Despair" е абсолютен хит, "Unbearable Days" е рядко добра балада, а агресията на "Thank You" само ме накара да съжалявам, че няма повече парчета с това звучене из албума.

Е, явно не съм достатъчно добре запознат с метъл сцената в Израел, защото обикновено щом стане дума за банда от този регион, все говорим за нещо с ориенталски мотиви в духа на Orphaned Land или Amaseffer. Walkways обаче са доста далеч от този саунд и ако нямаше кой да ми каже от коя държава са, определено щях да предположа, че са от САЩ. Така че може би е най-редно да ви кажа, че ако си падате по американски алтърнатив и ню метъл от началото на века - няма да сбъркате хич, ако си пуснете "Bleed Out, Heal Out".
 
+ + + + +
Ударен, модерен, многолик алтърнатив метъл с някои неочаквани обрати.
Няколко парчета точно в десетката, някои от които - потенциални инстантни хитове.
Открояващо се добри вокали и задоволително тежък китарен звук.

- - - - -
Някои песни и 20 пъти да ги слушам - пак ще ги забравям след 3 минути.
Може би ако беше с една идея по-кратък, стегнат и без излишности...
... и ако имаше още малко повече тежест и агресия...

IF YOU LIKE
Evans Blue, Red, Breaking Benjamin, Starset, Nine Lashes, Korn, Crossfade, Chevelle и др.

Автор: Stahley
[7/10]
 


Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Walkways - Bleed Out, Heal Out"