TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Blood Stain Child - 2011 - Epsilon

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 18, 2011 1 коментара

Стил......: MMDM/Trance Metal
Държава...: Япония/Гърция
Лейбъл....: Coroner/Pony Canyon
Отнема....: 45 минути 

myspace.com/bloodstainchildmusic

Още с издаването на "Mozaiq" преди 4 години, Blood Stain Child дадоха заявка, че имат намерение да правят нещо различно в метъла, а именно - транс-ориентиран метъл. "Epsilon" доразвива тази идея напълно, като постепенно мелодичният дет бива изместен, за сметка на повечето електроника, бийтове и женски вокали. Не разбирайте това погрешно - Blood Stain Child все още са метъл група и не са забравили как да си ползват китарите.

Нещата не са чак толкова различни отпреди, но голямата промяна е в това, че Ryu (харш вокали, бас) вече играе ролята на втори, а не основен вокалист, което ще накара повечето фенове да усетят "олекотяването" по-силно, отколкото всъщност е то. Причината за тази промяна вероятно се крие в назначаването на новата вокалистка на групата (при това идваща от съседна Гърция) - Sophia. Момичето има приятен глас, но все пак прекаленото й експлоатиране по някое време започва да идва малко в повече. Именно този дисбаланс между двата типа вокали може да бъде отчетен и като основна грешка в албума. Като друг проблем в "Epsilon" можем да отбележим, че той всъщност е и сравнително еднообразен, макар това не е особено голям кусур в техния случай, защото човек не всеки ден слуша транс-метъл, а и това далеееч не е някой от все повечето изпадащи в стагнация стилове. Даже, по лично мое мнение, подобни албуми може да се окажат начина за излизане от тази стагнация. В крайна сметка, не можем да кажем, че "Epsilon" ще предизвика жанрова революция, но не можем да кажем и че е слаб.

Феновете с по-предразположени към експерименти и междужанрови колаборации уши ще го възприемат доста по-добре от останалите, на които даже препоръчвам никога да не го слушат, защото ще им се стори прекално "диско" (особено заради наистина недомислени песни като "Dedicated to Violator"), ще кажат, че "такива групи убиват метъла" и т.н. и т.н. Все пак, нека не забравяме, че Blood Stain Child са японци, а японците са смела нация, която рядко я е грижа какво ще си помислят и кажат европейците. Важното е аниме да има! ;-)

+ + + + Плюсове.......:
Смели жанрови решения и електроника на доста високо ниво.
Динамика и темпо, които няма да ви оставят да скучаете.
Групата не е забравила как да бъде "метъл", въпреки доминиращата електроника.

- - - - Минуси........:
Еднообразничък като цяло.
Няколко трака, в които се прекалява с бийтовете.
Прекалено малко харш-вокали и прекалено много чисти/женски такива.

Подходящо за фенове на:
Xe-None, Silent Descent, Raintime, In Flames и др.
Автор: Undepth
-=7/10=-

1 Response for the "Blood Stain Child - 2011 - Epsilon"

  1. soregashi says:

    ОЛеле... отивам да го търся... Изобщо не знаех, че ще изкарват албум тези юнаци.