TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Falconer - 2011 - Armod

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 08, 2011 0 коментара

Стил......: Heavy/Folk Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Metal Blade
Отнема....: 50 минути 

www.myspace.com/falconermusic

Ако не вярвате в любовта от първа песен, опитайте с първата тук и съм сигурен, че дори и нито една от следващите да не ви хареса, в края, когато изслушате целия албум, ще се почувствате доволни и несъжаляващи, че сте му посветили около час от така скъпоценното за всички ни време. Да се върна на началото все пак. Тотална лудница. Вплетена между мелодия и вокални благозвучия, преливащи съвсем неусетно в скандинавски фолк-ритми. Съвсем целенасочено обаче, следва навлизане в по-меланхолична линия, за да бъде последвано, разбира се, от избухване. Редуването на мачкащи рифове с уникално красиви бавни части е като правило в този албум. Многото прилики (случайни или не) между наскоро излезлият нов Vintersorg и този нов Falconer ме карат да мисля, че работата в насока музиката им да компилира в себе си power влиянието, black окраските и естествено фолка, неизбежно е обременена от миналото на всеки един от музикантите. Tези от вас, които знаят бандата Mythotin, може би ще си спомнят сега за нея. Наследството си е наследство. Мекият и бих го нарекъл благ глас на Матиас Блад гали ухото и същевременно е израз на вид размяна. Размяна, изразяваща се в това, че преди десетина години китарата рисуваше основните посоки, а сега това го прави неговият глас. За втората половина на албума можем да кажем, че донякъде копира първата, защото след 5 различни песни следва още един подобен рунд. Все пак и това не е чак толкова лошо, защото всичко е така преплетено и умело дозирано, че да не може да омръзне или пък да даде повод за прозявки. Шведският език, колкото мек, толкова и неразбираем за повечето от нас, пък е залегнал изцяло във всички песни. Явно момчетата са се прицелили по този начин, чисто геополитически, в северна Европа. Все пак, има частичен бонус и за по широката публика - четири парчета от албума, преведни на английски. И така, когато за пореден път завъртите "Armod", надали ще запеете на шведски, но поне ще си го затананикате. А сега, спомнете си какво ви казах за началото.

+ + + + Плюсове.......:
Интригуващ, любопитен, привличащ вниманието и всякакви подобни синоними.
Докато го слушаш, времето минава неусетно.
Матиас Блад има страхотен, мек, емоционален глас. Заслушайте се!

- - - - Минуси........:
Един албум от две доста идентични половини.
Липсва една идея комерсиаланост (не знам дали е точно минус, но все пак липсва...).

Подходящо за фенове на:
Mythotin, Elvenking, Folkearth, Dalriada и др.
Автор: Nightice
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Falconer - 2011 - Armod"