TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Hackneyed - 2011 - Carnival Cadavre

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 19, 2011 1 коментара

Стил......: Death Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Lifeforce Records
Отнема....: 42 минути 

www.myspace.com/hackneyed

Ако ни следите от повече от месец, най-вероятно сте забелязали, че почти не сме писали ревюта на дет метъл албуми (всъщност, ако не ме лъже паметта, нямаме нито едно ревю за чист дет метъл албум). Ето, че времето и за това чудо дойде! В ръцете си държа (макар и на флашка) излизащия на 22.08 в Европа нов албум на Hackneyed! Тези немски младежи не си поплюват още от началото на кариерата си (която започва в ранното им непълнолетие), но днес, издавайки третия си студиен албум, Hackneyed звучат по-зрели от всякога. За щастие, въпреки това си "узряване", момчетата (и момичето) не са забравили чувството си за хумор и продължават да не се взимат особено насериозно. Може би точно това е причината "Carnival Cadavre" да звучи толкова свежо и да предразполага към повече от 3 последователни слушания. Още от самото начало на албума става ясно какво ще ни предложат в него - среднотемпови и бързи тракове, изпълнени с мачкащи рифове, здрав бас, ритъм, мощни ревове и разбира се, немалка доза приятно извратен хумор. Интродукцията "Raze the Curtain" и последващата я "Bugging For Mercy" ни убеждават именно в това, като първо ни въвеждат любезно в атмосферата и после... започват да хвърчат ръце и крака. Като всеобща любима песен засега се очертава пък "Damn (You're Dead Again)", а за феновете на по-бруталния и бърз дет метъл са поставени стратегически тракове като "Maculate Conception", "Coulrophobia" и "Cure the Obscure". Мои лични фаворити обаче останаха "Circus Coccus Spirilly" със зловещо мощния си насечен риф в първия куплет и "Feed the Lions" с деткор-брейкдауна си в края. Изобщо, ако трябва да си говорим за нееднообразен дет метъл, който да даде по нещо на всички фенове на жанра (независимо дали харесват по-бърз, по-бавен, по-"грууви", по-"деткор" насочен или по-брутален дет), то в разговора несъмнено трябва да присъстват Hackneyed с "Carnival Cadavre". Затова вземете своето копие възможно най-бързо, пуснете го в плейъра и запомнете - ако ходите по разни съмнителни карнавали, задължително си пазете крайниците, за да не станете модел за следващата обложка на Hackneyed.

+ + + + Плюсове.......:
Чудесна продукция, с качествен, мощен и изчистен звук.
Мачкащи рифове, здрав ритъм, могъщи ревове и добра доза сарказъм.
Разноорбазие, предоставящо по нещо за всеки дет метъл фен.

- - - - Минуси........:
Въпреки царящото разнообразие, 2-3 песни си приличат една с друга.
Някои от траковете можеха да бъдат доразвити и да предизвикат фурор! Но не са.

Подходящо за фенове на:
Debauchery, Six Feet Under, Morbid Angel, Aborted и др.
Автор: Testset/Zorn
-=8/10=-

Categories: , , , , , ,

1 Response for the "Hackneyed - 2011 - Carnival Cadavre"

  1. Анонимен says:

    Звучи добре! Рано сте го докопали пак.