TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

August Burns Red - 2011 - Leveler

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 26, 2011 1 коментара

Стил......: Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Solid State
Отнема....: ~48 минути 

www.myspace.com/augustburnsred

Трудно е да се прави метълкор на днешно време. Това, че го правят около 7341605 банди изобщо не значи, че е лесно. Още по-трудно става, когато сред конкуренцията ти личат имена като August Burns Red. Тези момчета не си поплюват и правят свой вид метълкор - техничен, мощен, екстремен, иновативен и разбира се, с унищожителни брейкдауни. Изравнената със земята къщурка на обложката най-добре ви описва за какво става дума в "Leveler" - може би най-амбициозният, най-изпипаният и простичко казано, най-добрият албум на групата досега. В него August Burns Red успяват да задържат интереса на слушателя от първата до последната секунда, структурирайки песните си без да следват шаблони и предизвиквайки особен интерес с тракове като "Internal Cannon", в която се отдават на салса ритми по един великолепен начин и "Carpe Diem" - мрачен и епичен трак, който ще ви накара да настръхнете. Хубавото обаче е, че в "Leveler" дори "обикновените" песни са изсвирени така, че да звучат различно, интересно и дори направо епично, като идеални примери за това са откриващата "Empire", "Salt & Light", "Cutting the Ties" и закриващата (и едноименна) "Leveler". Слушайки всичко това, в главата ми идват думи като "атмосферичен", "хомогенен" "елитарен" и "могъщ", но най-правилната дума за този албум може би е думата "всепомитащ". Защото "Leveler" няма да зарадва само метълкор феновете, а дори и претенциозния прог-фен, който не е и подозирал, че може да чуе такава технична китарна работа и такива хирургически точни барабани в метълкор албум. Така че ако желаете, вие също може да станете слушатели на това чудо на съвременния метълкор, наречено "Leveler" и изсвирено от едни от най-добрите музиканти в жанра - August Burns Red. Този албум е просто "над нещата" и веднага щом го чуете, ще разберете защо. Сега стига сте чели същите хвалби, които вече сте чели в 800 сайта и потърсете "Leveler", защото хвалбите по негов адрес изобщо не са напразни.

+ + + + Плюсове.......:
Великолепно структурирани песни - както сами за себе си, така и като цяло в албума.
ABR показват, че неслучайно са смятани за най-добрите музиканти в жанра.
Албумът държи интереса с много и различни похвати и не съдържа нито един "пълнеж".

- - - - Минуси........:
Албумът няма да ви хареса само по субективни причини или ако сте зъл сатаняга.

Подходящо за фенове на:
For Today, Parkway Drive, Architects, AILD, TDWP и др.
Автор: Stahli
-=8.5/10=-

1 Response for the "August Burns Red - 2011 - Leveler"

  1. Анонимен says:

    Много точен коментар за албума. Колкото и суперлативи да се кажат за него и за ABR, не са достатъчни.