TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Black Veil Brides - 2011 - Set the World On Fire

Posted by Today's Metal Crew On петък, юни 10, 2011 36 коментара

Стил......: Alternative/Glam Rock/Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Lava Records
Отнема....: 42 минути 

www.myspace.com/blackveilbrides

Когато ми изпратиха този албум, първото нещо, което видях, беше обложката. От чиста проба позьорофобия се наточих да ги оплюя едно хубаво. Изядох две кюфтета, напсувах си скъпия мултивитаминен сок, в който се оказа, че има парченца плодове (мразя ги) и си пуснах "Set the World On Fire". И... не е лош бе!

Причината може и да се крие в това, че очаквах албумът да мирише и около него да се въртят зелени мухи, лакомо потриващи ръчички. Но не. Просто... момчетата, колкото и да приличат на зловещи травестити, имат впечатляващи заложби и умения, въпреки своите крехки 21 години. За разлика от много от колегите си по грим и червило обаче, Black Veil Brides въртят сола в почти всяка песен. Така солата, гласът на Анди, впечатляващите комозиционни умения на момчетата (особено имайки предвид годините им) и зарибяващите мелодии/припеви в целия албум правят "Set the World On Fire" повече от приятен за слушане. Факт е обаче, че Black Veil Brides почти са се лишили от пост-хардкор звученето си, защото вече не се чува крещенето на Анди (чу се само в баладата "Savior" и в "Youth And Whiskey"), характерно за дебютния албум на бандата. Сега той разчита предимно на своя "рок-глас", към който трудно бихме имали забележки, защото пичът очевидно си е взел поука от "We Stitch These Wounds" и вече не пее толкова еднообразно, така че палци горе и в посока "развитие".

Естествено, не се минава и без някои пресилено "мелодизирани" тракове, както и без някои откровено скучни такива (като "Ritual"), но това не пречи на "Set the World On Fire" да ми се хареса. Чуйте го и вие, без да се влияете от обложката и външния вид на бандата, макар че ако сте малолетна/непълнолетна емо/рок/метъл любителка, няма да се учудя и да харесате батковците (колкото и да приличат на какички). Това не пречи и вие, по-суровите мъжкари да се порадвате на "Set the World On Fire", или ако не друго, поне да чуете как трябва да звучи понятието "глем рок" в 21-ви век. А именно - примесено с алтърнатив, метъл и малко пост-хардкор.

+ + + + Плюсове.......:
Мелодичен, добре изсвирен, добре продуциран, запомнящ се и силно зарибяващ.
Отличаващо се добра китарна работа.
Свеж албум отвсякъде! Ще се учудите колко е приятен, въпреки имиджа на бандата.

- - - - Минуси........:
Винаги ми е било неприятно да гледам травестити с китари. И да, ужасна обложка.
Усеща се, че е правен с идеята за зарибяване на непълнолетни фенки.
От горния минус ми става малко неудобно, защото албумът ми харесва и на мен... :-(

Подходящо за фенове на:
Escape the Fate, Glamour of the Kill, Vampires Everywhere и др.
Автор: Stahli
-=7/10=-

36 Response for the "Black Veil Brides - 2011 - Set the World On Fire"

  1. Анонимен says:

    Хахахаха! (rofl)
    Не съм чул албума ама с тия кюфтета, сокове и травестити ще ме накараш да го чуя, пич ;р

  2. soregashi says:

    Чувставм се длъжен да добавя, че треа го слушат фенове на последния Escape The Fate. По-лигав булшит не бях слушал от въпросния елбум на ETF насам. Въпреки това има някакви наченки в този албум, които биха ме спрели да го оплюя изцяло. Добро ревю, като се има предвид колко е противоречив албума.

  3. Анонимен says:

    омръзна ми от хора, които щом видят гримирани мъже, започват да ги плюят ;хх уж живеем в свободни времена.. всеки има правото да изглежда както иска, поколенията се менят, а с тях и вкусовете..и аз не харесвам лейди гарга, баба лили, мара отварачката и доста други, ама не си губя времето в противни коментари по техен адрес о.О обожавам тази група <3 който иска да си слуша старомодните банди и т.н. .. на мен изобщо не ми пречи вида на БВБ.. относно албума, страхотен е ^^ повече ми харесва от предишния

  4. Прав си напълно за Escape The Fate, soregashi! Но и неслучайно е на първо място в "За фенове на" ^^

    Анонимен (анонимна по-скоро), тук си правим майтап с тия неща, не го приемай навътре ;) Прочети ревюто докрай още веднъж и ще разбереш ;)

    - Stahli

  5. Leny says:

    ахахаха, направо ми обрахте точките! адски забавно ревю, но съм на същото мнение. тея женички правят страхотна музика. народа не случайно е казал, не съди книгата по корицата в тоя случай, албума по обложката ;DD евала

  6. Анонимен says:

    Междодругото не са само момчета да колкото разбрах има и момичета...все тая само да напиша че е кофти да съдите албума по обложката!

  7. Анонимен says:

    iimatt gotini pesnnii .. !!ii anonimenn e pravv ne sadete po oblojkata

  8. Анонимен says:

    Ами на мен честно малко ми липсва по-твърдото им звучене и крещенето на Анди, а и по-едноличното му пеене също не беше зле. И въпреки че от новия албум Fallen angles и The legacy страшно ми харесват, си ми остава любима Knives and Pens, която е от "We Stitch These Wounds" :)

  9. Анонимен says:

    Абе като не ти харесва как изглеждат не значи че трябва да ги обиждаш..омг много изобретателно "травестити с китари" нямам думи..излгеждат си мн яко !!

  10. Анонимен says:

    знаете ли препро4етох статията няколко пъти и маика му стара все немога да разбера защо е нужно да се оплюва външния вид на мом4етата.. кво ти пука как изглеждат? травестит с китари?? много прекали пи4... извратеното изре4ение с токио хотел тук беше излищно тъй като токио хотел не спадат към метал групите... блек веил брайдс са типи4ната метъл скриймо група и отвън и отвътре... песните са уникални... противно на вси4ки други 4алгаджии от моята възрастова група аз слушам метал... да моми4е сам и какво ние нямаме ли право на мнение?? не можем да сме металисти?? това е мъжко?? и кои го казва?? нашето мнение трябва да се за4ита тъй като ние също слушаме такава музика :) да позна фенка на токио хотел съм :( пове4ето мом4ета не разбират смисала на дадена песен, те просто харесват поредното соло било то на китара или барабани... както и да е мисълта ми 4е понякога казвам не всеки път нашето мнение е по-правилно от мъжкото :))

  11. Виж, миличка, тук си пишем така. Не целим да обидим някой, а да накараме хората да се поусмихнат. Аз харесвам музиката на BVB, макар че много хора изобщо не биха ги чули и биха ги оплюли само заради външния им вид. Точно заради тях статията е написана по този начин. Пък и разбираш ли колко тъпо се чувствах, когато ми казаха, че в бандата имало жена и аз и до днес не знам дали е вярно, защото не мога да разбера дали ме лъжат или не?! Не го приемай лично. Има още много "травестити с китари", които правят добра музика. Човек трябва да може да се шегува с тия неща - включително и с бандите, които харесва. Както виждаш, по никакъв начин не омаловажавам псотигнатото или уменията на момчетата заради външния им вид. Просто майтапи. We don't give a fuck. Всъщност, никой не би седнал да ти обяснява тия неща, а би ти казал, че си 14-годишно емо и би ти се изсмял, а би се изсмял и на мене, задето ти обяснявам. Но както виждаш, I don't give a fuck. Ако имаш още забележки - пиши ни във формата за контакти.

    А, и още нещо... всъщност, още три неща. Първо, никой не харесва Tokio Hotel, освен момичета във възрастовата граница между 12 и 15 години. Странно, но факт. Второ, BVB не са "метъл скриймо". Те са точно това, което е написано по-горе след "Жанр". И трето - думата "метъл" се пише с "Ъ".

    Всичко най-добро!
    - Stahli

  12. Na men BVB sa mi liubimata grupa. 4estno kazano izslu6ah Knives and Pens nqkade okolo 5 pati predi da se zainteresuvam kak izglejda grupata, istinata e 4e se obli4at taka samo za koncetri, ina4e imat vid na obiknovenni metalisti (malko se doblijavat do emo stila, no...). A otnosno tava 4e v grupata ima momi4e, predi imaha BARABANISTKA no tq se otdeli ot grupata sega na neino miasto e Cristian Coma.

  13. Анонимен says:

    Имало е жена. Напусна бандата. Казва се Сандра Алва.Аз съм голяма фенка на BVB.

  14. Анонимен says:

    Аз немога да разбера какфо и е на обложката екстра си е (това се отнася за тия кадето не харесват групата и маи са само двама тоя дет я е оплщл там че са травестити и последния коментар анонимен) вие кфо искате да излязат с някфи монахински роби ли ве кат не разбирате от музика не пишете и не коментираите бе маикаму това ми е лиобимата група и вокалиста ми е лиобимия така че можеби дори не сте ги чули па ги оплиувате мисля че сигорно по големи травестити от вас няма

    Моника

  15. Анонимен says:

    tursq go ot mnogo vreme tozi album...nqkoi moje li da mi kaje ot kude moga da si go drupna? :( muzikata im naistina e hubava :) vupreki 4e imam nqkakvo kofti useshtane che sled vreme pesnite im shte zvuchat dosta komersialno i sigurno shte zalojat ne tolkova na talanta si a poveche na imidja...mda...slavata vliqe zle na horata :) da se nadqvame che gresha i pichovete da produljavat s qkata muzika :)

  16. Анонимен says:

    Кажи e-mail или друг начин за свръзка, както и кого да търся - аз ще ти подшушна как можеш да си го намериш ;)

  17. az li4no sum golqma fenka na BvB .. no ne samo zaradi stila im ami nai ve4e zaradi myzikata im ... kogato za pryv pyt gi 4yx bez da vidq klip4etata [ i posle kato gi vidqx] se vliubix v tqx totalno !!! <333

  18. Анонимен says:

    scream1992@abv.bg mi e e-maila, Fifi tursi :) i mersi che se otzova :)

  19. Анонимен says:

    О, я стига! Какви са тия хомофобски сравнения! Дългите коси, тежкия грим и садо-мазо облеклата са запазена марка и на Kiss. Кой от вас би нарекъл Kiss педали? Момчетата са си много добри музиканти, музиката е страшно заразна, Анди докарва screamo-то много добре. BVB, според мен, са си супер и на външен вид, и на звучене.

  20. Анонимен says:

    BVB са страхотни! Нямам против това, че ги наричате "травестити с китари".. Всъщност и аз се уплаших като ги видях.. То хората и от мен се плашат като ме видят с метълска фланелка и всичките кожени гривни и нашийници.. (защото съм на 12) :d Но песните са много яки и просто не са за изпускане!!! Най-много ми харесва крещенето на Анди, а любимите ми песни са "Perfect Weapon", "Fallen Angels" и "Knives and Pens"... А и Tokio Hotel според мен са ужасни!!

  21. Ние пък се радваме, че има 12-годишни с вкус, които освен това могат да пишат на кирилица и грамотно ;-) Keep it up!

    Cheerz!
    - Zorn

  22. Анонимен says:

    Благодаря! ;) Аз просто съм израснала с този тип музика и стил.. Така че, не ми пука какво мислят за мен простите чалгари... А единственото нещо, което искам засега е да пуснат фланелки на BVB!!! ;d

  23. Анонимен says:

    абе хора BVB FOREVER!! тва е най-яката банда ;d не 'кюфтета' както онова 'кофте' ги нари4а :DD

  24. Анонимен says:

    Досега съм слушала само Jonas Brothers,Selena Gomez, Rihanna,Katy Perry и т.н.
    Но един ден попаднах на BVB и разбрах каква музика харесвам външният им вид ме много кефи само ми е много чудно Ashly момче или момиче е но това е друг въпрос иначе музиката им е много яка просто ме изпълва с много енергия. xD :D ;dd

  25. Анонимен says:

    Държа да отбележа, че аз съм на 17 и имам въпрос- защо решихте, че всички, защитаващи външният им вид, са на 12?

  26. Анонимен says:

    леле много сте зле минуси ли какво е това това е 1 супер яка ЕМО банда и те не са ТРАВЕСТИТИ!!!!!!!!!!!!!!!

  27. Анонимен says:

    Уоу, уоу!! Чакайте.. както казаха другите по-горе не мисля, че е правилно изобщо да намесвате групи, които са в съвсееееем различен жанр (За Токио Хотел говоря)... И все още не мога да разбера защо толкова ги мразите? Заради това, че вокала е по-екстравагантен ли? Ами същото и с Black Veil Brides.. Не мисля, че са траверси или описанията от този род.. Аз харесвам и двете групи.. и НЕ, не съм момиче, и НЕ не съм на 12 години, и НЕ съм обратен.. Аз съм си нормално 16 годишно момче, което се радва и на двете групи (е има и други де.. Asking Alexandria, Bullet For My Valentain, etc.) :) Макар, че токио-тата са далеч от този стил (уж клоняли към рок/поп) с тях започнах и като цяло да навлизам в по-тежката музика докато не стигна до метъл бандите и не мога да се откажа от тях просто.. Какво да се прави...
    И още нещо (че големи романи изписах) - ако толкова много критикувате стила на вокала на ТН се разровете в гугъл и ще видите голямата промяна.. ;) Вече е много по-добре :P То не, че е важна визията на групите като цяло.. важна е музиката, която свирят..

    Поздрави, Пламен.. :)

  28. onyxxemo says:

    WTF момичета? Сериозно ли ви приличат на момичета?
    Боже мой,слушам ги от както се създаде бандата (2006) Вярно си е,че Анди смени екипа си 10000 пъти,но пък има голямо развитие според мен.
    Не мога да кажа нищо лошо срещу бандата защото ги ОБОЖАВАМ!
    Нито са травестити,нито пък прикрити жени!
    Според мен са УНИКАЛНИ.Пък сега,това,че някои си избиват комплекси и им търсят кусури за това че се гримират или нещо подобно: АМИ ТОВА Е ТЕХНИЯ СТИЛ те така искат да изглеждат.
    Както и да е няма да си губя времето да пиша колко са страхотни,защото те наистина са. С:

    BLACK VELI BRIDES ARMY. < 3

  29. Анонимен says:

    Вище кво аз съм голяма фенка на BVB не само на музиката, но и на външноста им! Хора не съдете по външноста им аз съм на 15 и разбирам че сте толкова зле, че се мислите за голяма работа. Е не сте голяма работа нещасници. Как може да казвате, че били травестити и всевъзможни други глупости. Та нали именно стила ги прави уникални. Музиката им е страхотна а Анди е супер сладък. (Към анонимния ,който се чуди дали Ашли-басистът е момиче или момче уверявам те момче е ;) ) О и не си мислете да оплювате другата ми любима група, а именно Tokio Hotel. Разберете, че това е стил. Не се ли забелязали, е напоследък ЕМО културата е много разпространена и на мен лично много ми харесва, защото момчетата са супер сладки. Що не земете да плюете стила на разхайтените чалгари ами сте взели да говорите глупости за емотата. ONYXXEMO радвам се че бандата ти харесва :) И да бандата е стряхотна и на нас тяхнитефенове ни харесва стила им.

    BVB Army ;):*;)

  30. Alice A. says:

    Аз съм фен на BVB . Албумът много ми харесва . Групата използва този грим само за сцената и се нарича "war paint" и ако се бяхте поинтересували щяхте да го знаете . Също можехте да обърнете малко повече внимание на солата на Джейк , Ашли , Джинкс и Си Си . Все пак се радвам , че харесвате албума .

  31. Анонимен says:

    Булгаризъм:) Нужно ли е да ядеш кюфтета със скъп натурален сок :)))Вие драскачите си мислите, че като наслагате някакви такива думи и направите интелигентно просташки израз сте много интересни.Въпреки че съм на 40 г. смея да твърдя, че бандата е много силна и връща времената на Motley Crue.Даже във втория албум е наблюдава точно това, завръщане не само като имидж , но и като музика към глема от 80те.

  32. Unknown says:

    Хъм.Мога да каvа няколко неща.Black Veil Brides са много повече от визия. Ако сте слушали наскоро новите песни,новият албум,по-скоро.Ще ме разберете.Момчетата от отданва не изглеждат така (въпреки,че аз лично ги харесвам всякак си). НЕ,не са ЕМО банда,те са типични глем-рокери. С: Има песни,наистина много вдъхновяващи,към които,просто не може да се намери минус,защото са меко казано перфектни! Не мога да разбера още,защо си мислите,че всички които ги харесват ще са на 12,13,14 години? В същност аз ги слушам от самото ин начало и те са се "врастнали" в моя живот. Та идеята ми е,преди да ги съдите какви са и какви не са, чуйте "In The End" и тогава пак ще си говорим. Смея още да кажа,че те наистина успяха да завадеят почти всички народности с тяхната музика. Имат фенове из целият свят.Както и да е,мога да ви говоря още мнного за това колко страхотни са,но вие и сами ще разберете. Black Veil Brides 4life!


    BLACK VEIL BRIDES ARMY!

  33. Unknown says:

    ОК и аз да не остана по-назад:дд.Радвам се, че и в БГ има такива от BVB Army.Момчетата са много свестни + това Анди вече не е с дълга и черна коса щото черната боя нещо се е скапала.НО идеята ми е, че хората вече не знаят що е готина музика.Не ги подтиквам да слушат само метъл или нещо от тоя сорт, обаче на човек му писна където и да отидеш кифли и чалгари навсякъде.BVB правят супер готина музика и за разлика от някой други банди(не оточнявам)имат много смислени текстове на песните.Помагали са на много хора и са ги спасявали също както и спасиха мен(по точно Анди).Така че ако поне малко се заслушате в текста ще разберете, че не са като обикновенните метъл банди.То точно метъл не е, Анди каза, че са рок банда.BVB 4EVER!

    BVB ARMY!

  34. Unknown says:

    ХАх Групата си е много яка кво да напрая че има такива хора като теб дет се хранят кат прасета на облошката и се праят на голямата работа! И кой си ти че да казваш какви плюсове иминуси имат?

  35. Анонимен says:

    Be koi ti iska mnenieto be svinq....grupata si e super i albuma e dobur

  36. Анонимен says:

    Боже господи... Вие ми с топлите изстиналото след като прочетох тази безумна статия сърце^^ Не мога да повярвам че има и друг който ги харесва с: Аз също съм BVB ARMY а за хейтъртие.... МАЙНАТА ИМ ТЕ СА ЗАДНИЦИ lmao n.n