TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Samsas Traum - 2011 - Anleitung Zum Totsein

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юни 23, 2011 0 коментара

Стил......: Avantgarde Dark/Gothic Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Trisol
Отнема....: ~55 минути 

www.myspace.com/samsastraum

Една от най-хубавите особености на Samsas Traum e, че никога не знаеш какво можеш да очакваш от следващия им албум и дали ще е блек, дет 'н' рол, авангарден/театрален готик метъл или нещо съвсем различно. И ето, че дойде време да чуем с какво ще ни изненада "Anleitung Zum Totsein". Подходих към албума без никакви очаквания и го заредих в плейъра. В продължение на няколко дни реших да отметна всички други дискове и промо-материали и да слушам само този албум. Слушайки го, първото нещо, което ми направи впечатление в този многопластов албум (ще се върна към  това малко по-късно) е великолепната му продукция. Кристален звук, изравнени звукови нива, ясен, прецизен и плътен барабанен звук, тежки китари, унищожителен бас и солидни дози клавишни (епични симфо-партии и електроника), всички  изпипани до съвършенство. Изумителните вокали на Александър Каще пък заслужават отделно внимание, защото този човек се справя повече от чудесно както с чистите, така и с екстремните си партии зад микрофона, макар че това е нещо, с което феновете на Samsas Traum са добре запознати и не би трябвало да изненадва никого. Второто, което ще забележите след проеслушване на албума е, че във всяка песен има по едно страхотно китарно соло, всяко от които звучи напълно адекватно и на мястото си (казвам това, защото напоследък често ставаме свидетели на феномена "добро соло, ама няма нищо общо с музиката"). На трето място идва елементът на изненадата, или тази многопластовост, която споменах по-рано. През цялото време няма да знаете откъде и с какво ще ви удари този албум! От една страна "Anleitung Zum Totsein" е невероятно мелодичен и запомнящ се ("Das Ist Liebe", "Durch die Wand der Träume", "A wie Antarktika"), от друга - екстремен ("Den Wolken Näher"), симфоничен, мрачен и пленяващ (невероятната "Mein Versprechen") и  разбира се, удрящ от всички страни с различни комбинации от всички тези елементи. Феновете на Samsas Traum, които са свикнали и с театралната атмосфера в музиката на групата също няма да останат разочаровани, особено от песни като "Im Zeichen des Wurms", която от своя страна доста ми напомни за атмосферата в култовия "a.Ura und das Schnecken.Haus". Изобщо, този албум е толкова разнообразен, интересен и натрапчив и така умело комбинира елементи от всички периоди на бандата, че и новите, и старите фенове могат да го слушат с месеци без да им омръзне, а "ударната вълна" от мощта му ще развее косата, брадата, мустаците и останалото ви телесно окосмение ви назад (чудно как някой би превел това изречение, ако му се наложи) с доста голяма сила. Спирам дотук, защото както знаете, в този сайт се стремим да ви кaжем само най-основното и да ви оставим сами да се насладите на всеки добър албум. А този тук... е почти безгрешен! Язък, че не знам немски кат хората...

+ + + + Плюсове.......:
Великолепна продукция и равномерен звук.
Уместно китарно соло в абсолютно всяка песен!
Многопластов, хомогенен, интересен, зарибяващ, мелодичен, епичен, хармоничен и поетичен.
"Mein Versprechen" е сред най-добрите песни на Samsas Traum, които някога съм чувал!
Истинско аудиофилско удоволствие е да усещаш всеки звук в този албум.

- - - - Минуси........:
Този албум се нуждае от специално внимание. Лично аз не мога да го слушам ей тъй, за фон.

Подходящо за фенове на:
Weena Morloch, Schwarzer Engel, Eden Weint Im Grab, Eisregen и др.
Автор: Testset
-=9.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Samsas Traum - 2011 - Anleitung Zum Totsein"