TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Falconer - 2011 - Armod

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 08, 2011 0 коментара

Стил......: Heavy/Folk Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Metal Blade
Отнема....: 50 минути 

www.myspace.com/falconermusic

Ако не вярвате в любовта от първа песен, опитайте с първата тук и съм сигурен, че дори и нито една от следващите да не ви хареса, в края, когато изслушате целия албум, ще се почувствате доволни и несъжаляващи, че сте му посветили около час от така скъпоценното за всички ни време. Да се върна на началото все пак. Тотална лудница. Вплетена между мелодия и вокални благозвучия, преливащи съвсем неусетно в скандинавски фолк-ритми. Съвсем целенасочено обаче, следва навлизане в по-меланхолична линия, за да бъде последвано, разбира се, от избухване. Редуването на мачкащи рифове с уникално красиви бавни части е като правило в този албум. Многото прилики (случайни или не) между наскоро излезлият нов Vintersorg и този нов Falconer ме карат да мисля, че работата в насока музиката им да компилира в себе си power влиянието, black окраските и естествено фолка, неизбежно е обременена от миналото на всеки един от музикантите. Tези от вас, които знаят бандата Mythotin, може би ще си спомнят сега за нея. Наследството си е наследство. Мекият и бих го нарекъл благ глас на Матиас Блад гали ухото и същевременно е израз на вид размяна. Размяна, изразяваща се в това, че преди десетина години китарата рисуваше основните посоки, а сега това го прави неговият глас. За втората половина на албума можем да кажем, че донякъде копира първата, защото след 5 различни песни следва още един подобен рунд. Все пак и това не е чак толкова лошо, защото всичко е така преплетено и умело дозирано, че да не може да омръзне или пък да даде повод за прозявки. Шведският език, колкото мек, толкова и неразбираем за повечето от нас, пък е залегнал изцяло във всички песни. Явно момчетата са се прицелили по този начин, чисто геополитически, в северна Европа. Все пак, има частичен бонус и за по широката публика - четири парчета от албума, преведни на английски. И така, когато за пореден път завъртите "Armod", надали ще запеете на шведски, но поне ще си го затананикате. А сега, спомнете си какво ви казах за началото.

+ + + + Плюсове.......:
Интригуващ, любопитен, привличащ вниманието и всякакви подобни синоними.
Докато го слушаш, времето минава неусетно.
Матиас Блад има страхотен, мек, емоционален глас. Заслушайте се!

- - - - Минуси........:
Един албум от две доста идентични половини.
Липсва една идея комерсиаланост (не знам дали е точно минус, но все пак липсва...).

Подходящо за фенове на:
Mythotin, Elvenking, Folkearth, Dalriada и др.
Автор: Nightice
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Falconer - 2011 - Armod"