TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sybreed - 2012 - God Is An Automaton

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юли 19, 2012 12 коментара

Стил......: Industrial/Groove Metal
Държава...: Швейцария
Лейбъл....: Listenable Records
Отнема....: ~60 минути 


На някои албуми още от обложката им личи, че ще са грандиозни. Някои са толкова здрави, че нямаш търпение да свършиш работа или да се наспиш, за да си ги пуснеш пак. За други албуми пък просто няма как да кажеш лоша дума, дори да си свиреп хейтър (и не си ретард, разбира се). "God Is An Automaton" е всеки един от тези албуми. Честно, хора, все очаквах Sybreed да издадат голям албум и да надминат себе си, но чак толкова много не очаквах!

Този албум е гениален. Рядко използвам тази дума, защото напоследък тя се използва за щяло и нещяло, но аз напълно разбирам значението й. Едновременно техничен, музикантски, електронизиран, изпълнен с плавни контрасти и най-вече адски запомнящ се, "God Is An Automaton" се превръща автоматично в сериозен кандидат за "албум на годината". Независимо дали искате нещо ритмично и предразполагащо към куфеене, нещо с разчупен ритъм, нещо екстремно, нещо мелодично или нещо електронно, Sybreed ви го предлагат. Това става ясно още в самото начало с "Posthuman Manifesto" - песен с мощни насечени рифове, солиден електронен бекграунд и забиващ се в главата припев с неравен ритъм. Последващата я "No Wisdom Brings Solace" е по-тежка, по-мелодична и с още по-запомнящ се припев, който ще започнете да си припявате още при първото й слушане. След нея идва и убийственият сингъл "The Line of Least Resistance", чийто електронен лийд ще ви даде неподозирана енергия, ще ви накара да вдигнете скоростта на всичко, което вършите и изобщо - няма как да ви остави безразлични. И точно когато вече мислите, че няма как да чуете по-запомнящ се припев, той идва именно в този трак. Феновете на по-тежкото Sybreed звучене пък са наградени с резачки като "Red Nova Ignition" (снабдена с отчетлив бласт-бийт) и ураганно мощната "Into the Blackest Light" (няма да ви се вярва колко мащабно и могъщо звучи този трак). По средата остават леко меланхоличната "God Is An Automaton", мачкащата "Hightech Versus Lowlife", вече познатата ни, но доизпипана "Challenger", футуристичната "Downfall Inc." и мрачните "A Radiant Daybreak" и "Destruction And Bliss". Всички песни включват екстремни и чисти вокали, вариращи от харш крясъци и дет-рев до чисто и дори дигитално пипнато мелодично пеене.

Изглежда, че за Sybreed няма стилови рамки. Без да изпадат в излишно залитане по 10 трудно съчетаеми стила, Дроп, Бенджамин, Кевин и Але са направили един неподозирано разнообразен и хомогенно звучащ албум, създавайки още по-разпознаваемо и неповторимо звучене за групата, което трудно може да бъде сбъркано. "God Is An Automaton" е един епичен, футуристичен, кибер метъл шедьовър, който изпреварва не само предшественика си "The Pulse of Awakening", но сякаш изпреварва и времето си. Подобно съчетание от тежест, мелодия, електроника, епичност, прогресив/джент елементи и запомнящи се пасажи е толкова рядко, че дори да има други групи, опитващи се да правят нещо подобно, те няма как да не останат в сянката на Sybreed. Очаквайте "God Is An Automaton" на 24 септември и си го купете, щом се появи на пазара (ще го има и тук) - парите ви определено няма да отидат на вятъра.


+ + + + +
Музикантски подход, разчупено звучене и същевременно много мегдан за куфеене.
Хирургически барабани, тежки китари, безкомпромисни вокали, епична електроника!
Грандиозно съчетание от различни елементи, разтягащи стиловите рамки.
Групата продължава да надминава себе си, а малцина вярваха, че това може да стане.
Нито един празен момент, излишна нота или звук - цял час чисто удоволствие.

- - - - -
Затварящата "Destruction And Bliss" можеше да свърши 2-3 минутки по-рано.

Подходящо за фенове на:
Raunchy, Neurotech, Mnemic, Deathstars, Fear Factory, The Kovenant и др.
 Автор: Testset
-=10/10=-

Categories: , , , , , , , ,

12 Response for the "Sybreed - 2012 - God Is An Automaton"

  1. Анонимен says:

    Как го чухте, като излиза чак септември?

  2. Често ни питат това, a отговорът винаги е един и същ - ние, както и повечето колеги журналисти, работим с лейбъли, които ни дават промо копия предварително. На нас не всички големи лейбъли ни имат доверие (защото не сме голям сайт), но някои явно са по-готини от други :D

    Поздрави!
    - TMB

  3. Анонимен says:

    Ясно, мерси :) А промо копието различава ли се по нещо от финалния продукт или не?

  4. Ако питаш дали не е някакъв демо вариант или нещо от сорта - не. Промото ни е финалният вариант на албума, освен ако не се правят някакви минимални промени в последния момент, но това се случва мнооого рядко и дори да има нещо такова, то е почти незабележимо.

  5. Анонимен says:

    Швейцария? - че то какво произлизащо от там не е гениално ?! ;)

  6. Анонимен says:

    Сега само ме накара да го желая още повече тоя албум. Но си бърз, признавам те, друго ревю не съм виждал още за албума. Звучи много обещаващо!

  7. Cthulhu says:

    Sybreed са голяма работа, нямам търпение да го чуя. Надявам се да не са изгубили антиутопичната атмосфера.

  8. Анонимен says:

    Човече, най-искрено те моля.. имаш връзки.. докарай им задниците тук.. =D \m/

  9. Анонимен says:

    Drop ви спомена във Facebook.

  10. Ясно защо лайковете набъбнаха от 40 на 100 толкова бързо :D Супер, нека ни виждат хората ^^

  11. Анонимен says:

    Хех, харесвам този сайт! И още по интересно, албума излиза на рожденния ми ден ;) Баси якото, cyberpunk metalcore FTW :D :D :D

  12. Анонимен says:

    http://soundcloud.com/sybreed-official