TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Holy Knights - 2012 - Between Daylight And Pain

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юли 03, 2012 0 коментара

Стил......: Symphonic Power Metal
Държава...: Италия
Лейбъл....: Rubicon Music
Отнема....: ~42(+5) минути 


Това е втори студиен албум на Holy Knights, но ние спокойно можем да го смятаме за нещо като "втори дебют", тъй като бандата си взе 10 години почивка от дебюта си досега. Музикантите в групата също не са точно същите (но не са напълно различни, каквито информации се появиха, просто се представя под други имена). Така че нека гледаме на този албум като на дебют - защото той би бил доста впечатляващ такъв.

Нека неизвестният лейбъл и сравнително непознатото име на бадната не ви бъркат - "Between Daylight And Pain" е първокласен пауър метъл албум! Изпълнен с неокласически и симфонични елементи и с музика, седяща на границата между европейския и японския пауър метъл, BDAP дава на феновете на жанра точно това, което искат - бомбастичен, мелодичен, разнообразен, високоскоростен пауър метъл, с много сола и без никакви хард рок заигравки. Продукцията е на изключително добро ниво, звукът е кристално чист, китарите и барабаните са тежки и плътни, солата изпъкват блестящо, клавишните създават страхотна епична атмосфера, а вокалите на Дарио ди Матео са повече от подходящи за жанра и стигат до впечатляващо високи тонове. Композициите са перфектно изпипани, като не само не спазват разните му изтъркани структури, а и се открояват с чести смени на темпото и прояви на премерена техничност, даваща лек прогресив отенък на албума. Песни като "Mistery", "11 September" и "Awake" са истински пауър метъл шедьоври, каквито все по-рядко се правят в наши дни, а бонус тракът за Япония "Resolution" е с текст на японски, което е един чудесен жест към тамошните фенове. Включващите се в различни тракове инструменти като акустична китара (в "Mystery") и акордеон (в "11 September") пък носят допълнително разнообразие в и без това свежото звучене на групата.

Дълго мислих, но не можех да се сетя какво лошо мога да кажа за този албум. Може би само това, че след средата на албума, песните започнаха да стават предвидими. Не еднообразни, просто предвидими. Вярвам, че ще го усетите и вие. Това обаче има малко значение, защото "Between Daylight And Pain" е един от най-качествените пауър метъл албуми за тази година. Ако харесвате този жанр, не пропускайте да го чуете!


+ + + + +
Първокласен пауър метъл с неокласически елементи и европейско/японско звучене.
Висококачествена продукция, кристален звук, плътни китари/барабани и чудесни вокали.
Изпипани, професионални композиции, сола, скорост, смяна на темпото и други благинки.

- - - - -
Става предвидим след средата.

Подходящо за фенове на:
Sonata Arctica, Stratovarius, Rhapsody, Thy Majestie, Heavenly и др.
 Автор: Testset
-=9/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Holy Knights - 2012 - Between Daylight And Pain"