TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Zonaria - 2012 - Arrival of the Red Sun

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юли 17, 2012 1 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Швеция/САЩ
Лейбъл....: Listenable Records
Отнема....: ~40 минути 


Някои наричат Zonaria "спасителите на шведския дет метъл". Има резон в това. Малко останаха шведските банди, които да правят от онзи свой метъл, който стана нарицателен за качество в последните две десетилетия. И не е проблемът в това, че повечето групи се ориентираха към използването на чисти вокали. В това няма нищо лошо. Лошoто е, че напук на тях много групи решиха, че е достатъчно просто да не ползват чисти вокали и хоп, вече са "тру шведски мелодет". Да, ама не. Защото едно е да правиш тежка музика, друго е да си добър музикант и трето е да си интересен, разнообразен и да имаш какво да покажеш. И тук Zonaria дават урок на колегите си по жанр.

Зад тази умопомрачително яка обложка се крие епичен мелодет от най-висок ранг. Вече с помощта на Кейлъб Бингъм (ex-5FDP) и басиста Макс Малмър, Zonaria са направили албум, пълен с първокласни, тежки, смазващи шведски рифове, плътни ревове (от Симон Берглунд) и мрачни епични оркестрации, които обаче не са оставени да бъдат да доминиращ елемент, а по-скоро перфектен фон, създаващ апокалиптичната атмосфера от облжоката. Като примeри мога да дам песни като "Silent Holocaust", "The Blood That Must Be Paid" и "Desert Storm", които говорят красноречиво сами за себе си. Те обаче са сред по-мелодичните парчета в албума. Около тях се въртят някои двукасови мелачки като "Gunpoint Salvation" и "Liberation Zero", както и биещите на дет метъл "Arrival of the Red Sun", "A Lullaby For Those Still Alive" и "Full Spectrum Dominance".

Общото настроение в албума е мрачно, апокалиптично, епично и... мачкащо. Чисти вокали липсват почти напълно, но мелодичността и разнообразието не губят нито за миг от това. Клавишните партии изпъкват чудесно, а китарите най-сетне са уравновесени с останалите инструменти в микса, а не са 5 стъпки напред като в предните два албума на групата. Лекото намаляне на китарните писти всъщност се оказа повод за някои да кажат, че продукцията на албума е лоша, но няма такова нещо. Аз съм претенциозен тип по отношение на продукцията и ще кажа на всички, недоволни от тази, просто да си оправят еквалайзерите и да се насладят на най-добрия, зрял и изпипан албум на Zonaria досега. Не го пропускайте и вие.


+ + + + +
Интересен, разнообразен, епичен, тежък, мелодичен, мрачен, мачкащ албум.
Кийбордите създават страхотна атмосфера, без да са доминантен елемент.
Огромна камара шведски рифове "за душата".

- - - - -
След средата песните звучат малко недоработени.
На няколко места китарите леко се губят, но за много кратко.

Подходящо за фенове на:
Scar Symmetry, Kalmah, Miseration, Torchbearer, Hypocrisy и др.
 Автор: Undepth
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Zonaria - 2012 - Arrival of the Red Sun"

  1. Cthulhu says:

    Силно препоръчителна група за фенове на Hypocrisy!