TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Six Magics - 2012 - Falling Angels

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 25, 2012 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Чили
Лейбъл....: Coroner Records
Отнема....: ~61 минути 


Обикновено щом се заговори за метъл, всички се сещат за скандинавските крале в тази област и никой не смее да оспори силата, с която стискат златния си медал и раждат гениални групи и музика. Това е и моят скромен мироглед, но тъй като напоследък го подлагам на лека редакция, реших да обърна взор към далечно Чили, групата Six Magics и новият им албум "Falling Angels". Групата е нещо ново и интересно за мен, въпреки че не остави кой знае колко дълбоки следи в сърцето ми. Разбира се, от чилийци човек би очаквал малко по-люта музика, но типичният южноамерикански горещ чар все пак е налице.

На първо слушане ясни стават две неща - произведението не блести с кой знае каква оригиналност, но не е и болезнен провал. Албумът представялява смесица от пауър и хеви метъл с женски вокали и съвременно звучене. Голяма част от него представлява добра, нескучна комбинация от песни с обичайните сила и скорост за жанра, солата в почти всички тракове са с доволен power-заряд и не оставят слушателя да изпадне в сладък сън, а инструменталите изобщо дават впечатление за динамика и увереност, която напоследък липсва в някои релийзи. Припевите, от своя страна, са мелодични и набелязват сравнително гладко преминаване между отделните сегменти, а тук-таме се чуват и симфонични елементи (оркестрации и хорови бек-вокали). И именно там, където ги има тези елементи, Six Magics звучат пет пъти по-добре, отколкото в другите песни, които седят като недовършени на техния фон.

Първият сингъл "Another Name", "Rolled", "Do You Remember?" и "Start Another War" са песните, които закърпват всички дупки в албума, а такива има много. В останалите тракове се усеща лека до силна нестабилност. Т
я идва от лошо прецененото съчетание между желание за агресия и колебливи мелодии в "Why" и "Suicide", от скучните аранжименти в "Icy Lips", "Suicide" "How To Live" и "Falling Angels" и изобщо от липсата на изпипаност в повечето неизброени песни. Да, нещата малко издишат, но не непоносимо. И вярно, затварящата "I Know" е пълна боза, но пък се компенсира от инструментала "Binsfeld", който лекува ушите от досадата, нанесена от често несъвместимия глас на Ели Васкес. В общи линии, не може да се каже, че "Falling Angels" има мощта да се класира на челна позиция в чартовете, но от друга страна е непретенциозен албум, изсвирен с много желание и доста подходящ за феновете на по-неангажиращата музика. Дори и да има нужда от ошлайфане тук-там, албумът все пак си има своя структура и не се налага да редиш пъзели в главата си, докато го слушаш. Пък и кой знае, може пък в бъдеще групата да развие потенциала си и да ни впечатли с нещо малко по-стабилно? Засега обаче няма да изпуснете нищо, ако не чуете "Falling Angels".

+ + + + +
Много песни са заредени с ентусиазъм и здрави ритми, подходящи за куфеене.
Мелодичен, подходящ за убиване на времето и дори интересен на места.
Усеща се недоразвит потенциал, който вдъхва надежди за бъдещето на бандата.
Открояващо се добри сола!

- - - - -
Парчетата са лесно забравими и на места дори досадни.
Нищо оригинално, като даже хаосът преобладава на места.
Лоша ориентация, що се отнася до цялостното звучене на албума.

Подходящо за фенове на:
Visions of Atlantis, Edenbridge, Amberian Dawn, After Forever и др.
 Автор: Renn
-=5.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Six Magics - 2012 - Falling Angels"