TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Onslaught - VI

Posted by Today's Metal Crew On вторник, септември 03, 2013 5 коментара

Стилът: Thrash Metal
От/Год: Англия, 2013
Лейбъл: AFM
Отнема: ~39 минути


Шест албума за 30 години не е особено много, но и няма как КПД-то на Onslaught да е по-високо, като имаме предвид факта, че групата се разпадна в началото на 90-те и бе в студийно затишие близо две десетилетия. Но откакто се завърнаха, Onslaught просто не спират да вадят мачкащи траш албуми - и "VI" не прави изключение.

Дълго чаках момента, в който да напиша едно от любимите си музикални понятия - "баш траш". Този албум започва точно така - с абсолютно бесен, високоскоростен траш в "Chaos Is King" (някак в духа на Kreator), а още такъв ви очаква в красноречивата "Slaughterize" и закриващата "Enemy of My Enemy". На малко (малко!) по-ниски обороти, но с повече рифове работят "Cruci-Fiction", "Dead Man Walking" (за която Найдж Рокет казва, че притежава "бруталeн и свиреп Judas Priest-ски дух") и химноподобната "66'Fuckin'6", която е и най-запомнящата се песен в албума, вероятно благодарение на леко баналния си текст. Напълно различна от всичко останало в албума пък е 6-минутната "Children of the Sand", отнасяща се към все по-нестабилната ситуация в Близкия Изток. В песента се включват истинска щрайх секция и ориенталски женски вокали, които несъмнено правят парчето най-интересния експеримент в албума, а може би и в цялата история на Onslaught.

Мисля, че няма нужда да убеждавам който и да е трашър (не броя тези, които още милеят по гаражния звук от 83-та) да чуе задължително този албум, но дори и да не слушате траш по принцип - пак си пуснете "VI", дори само за да чуете как се прави тази музика през 2013-та. Вярно, на места може да дочуете прилики с други популярни банди в жанра, но добрият траш си е добър, както и да го въртиш. А когато е поставен и зад такава привличаща вниманието обложка, трудно ще се въздържиш да не му обърнеш заслуженото внимание.

+ + + + +
Високоскоростен траш, здрави рифове, бесни сола, двойни каси и никакви компромиси!
Съвременен, изчистен звук и качествена продукция.
Получил се е много сполучлив експеримент в "Children of the Sand".
Без балади, претенции, излишни удължавания, разтягания на локуми и други алабализми.

- - - - -
Срещат се препратки (волни или неволни) към творчеството на други групи от жанра.
Някои баналнички текстове.
 
IF YOU LIKE
Kreator, Exodus, Overkill, Sodom, Exumer, Testament, Fueled By Fire и др.

Автор: Undepth
[8/10]

Categories: , , , , ,

5 Response for the "Onslaught - VI"

  1. Анонимен says:

    Моите извинения, но всички песни в стила траш-метъл са измислени, изсвирени и издадени от група наречена Металика. Факт.

  2. Maggot says:

    По-тъп коментар от горния за Металика не бях виждал от 10 години. Поне като слагаш думата ФАКТ гледай това което казваш наистина да е факт.

  3. Съгласен с Maggot.

    Иначе Onslaught са жестоки наистина!

  4. Анонимен says:

    Защо да е тъп коментара, вие Металика слушали ли сте? Ясно...

  5. Анонимен says:

    да слушали сме и още я слу6аме а я кажи ти слушал ли си:Kreator,Pantera,Overkill,Destruction,Slayer,Megadeth,Anthrax,Warbringer,Sodom? наистина по тъп коментар от твоя не бях виждал