TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Blacklistt - Blacklistt

Posted by Today's Metal Crew On петък, септември 13, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: Нова Зеландия, 2013
Лейбъл: -
Отнема: ~46 минути


Blacklistt са Blindspott. Или поне четирима от тях. Затова ако сте се чудили какво се случва с Blindspott, вече е добре да обърнете вниманието си към Blacklistt - но ако сте фенове на първите, значи вече вероятно знаете всичко това. Ако за първи път попадате на тази група, или ако досега тя ви е била известна само като име, то нека ви кажа набързо какво ви очаква в този едноименен албум на Blacklistt.

Това не е типичен алт-рок/метъл албум. Blindspott също никога не са били типични за жанра и Blacklistt продължават тази традиция. С тази разлика, че под старото си име тези момци удряха с доста, ама доста по-здрави рифове. В музиката и вокалите на Деймиън пък винаги е имало меланхолична нотка, но тук тя е в повече. Не че това е фактологически лошо, но по този начин Blacklistt губят онзи ценен баланс, който ги направи интересни някога. Почти целият албум преминава в бавно до средно темпо, крясъци се чуват само 1-2 пъти за по 3 секунди, а интрото направо плаши със скречове (появяващи се  по-нататък), рапиране и нежно пеене. Е, след него нещата си идват на мястото в "From the Blind Spot", но... не съвсем. Китарите звучат плахи и не особено добре озвучени и чак в "Red Hush" се чуват първите истински рифове в албума. Трябва да се изчака малко и за да се случи развръзката в "Burn" и "Worth Fighting For", но това изобщо не е достатъчно, за да мога да изкажа изцяло положително мнение за "Blacklistt". Като добавим и ужасно многото балади - "Home", "Not My Hell", "Sky Tonight" и "Reflections", нещата съвсем натежават.

Blacklistt просто нямат достатъчно силни аргументи. Те не притежават нито уменията на Tool и Red, нито харизмата и емоционалността на Poets of the Fall, заради което май ще си останат в ъндърграунда. Като най-близки по звучене до тях бих могъл да посоча A Perfect Circle, но Blacklistt в момента звучат по-претенциозно и от тях (без сръдни). За да харесате тази група е добре да сте голям фен на APC, да тъгувате често и да обичате да слушате най-напред посланието, а после изпълнението на музиката. И да, може би ще е добре да сте малко претенциозни и по лордски възвишени, което ще осъзнаете, ако се хващате с повод и без повод да пишете коментари като "Това не е музика за всеки" из интернет. И наистина, няма да излъжете - музиката на Blacklsitt не е за всеки. Но тесният кръг хора, които ще я харесат, ще я харесат много (от лични наблюдения). Затова хвърлете сами едно ухо и не ми се предоверявайте чак пък толкова много.
 
+ + + + +
Ако харесвате меланхоличен алтърнатив - това е една от групите, които могат да ви впечатлят.
Тежка за слушане, изискваща време за свикване и многопластова откъм послания музика.
Рядко се чуват "избухвания", но пък за сметка на това се чуват силно.

- - - - -
Бавен, тъжен, скучноват и съмнително претенциозен като цяло.
Повечето други популярни групи в жанра чисто и просто са по-добри.
Доста евтинярски като звчуене дисторшън.
 
IF YOU LIKE
A Perfect Circle, Poets of the Fall, Red, Tool, Shihad, I Am Giant и др.

Автор: Undepth
[5/10]

Categories: , , , ,

0 Response for the "Blacklistt - Blacklistt"