TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Revamp - Wild Card

Posted by Today's Metal Crew On неделя, септември 29, 2013 2 коментара

Стилът: Gothic Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: Massacre
Отнема: ~48 минути


Чаках "Wild Card" на нокти, няма какво да си кривя душата. Бях очарована от едноименния албум от 2010-та, в който целият състав на ReVamp показа завидни заложби - корави рифове, силни вокали, здрав ритъм... албум - мечта! И макар групата да няма нищо общо с After Forever, се зарадвах да видя познати лица в позната среда да дават всичко от себе си в името на музиката. Затова се надявах и тази им творба да е също толкова паметна, но нъц.

Въведението на албума идва с двете части на нова трилогия от песни, озаглавена "The Anatomy of a Nervous Breakdown". Обещаващо, а? Първата част "On the Sideline" е приятно поносима - Матиас видно и чувно се е постарал над партиите си, Флор се дере за наше удоволствие, а китарите са много и звучни. Дотук добре, само че... в "Lymbic System" Флор постепенно започва да се надвиква с инструментала, някакво китарно соло се опитва да шуми над всичко останало, а симфоничните партии са там, колкото да са там. Подобна е картината и в третата част на трилогията, красноречиво наречена "Neurasthenia", само че там, за да е пълна какофонията, в надвикването се включва и Девин Таунзънд, а от колоните нещо започва да пращи и да хвърчат искри...

Добри новини все пак има. Те идват най-напред от едноименната "Wild Card", която повдигна летвата малко нагоре с тежък риф и готина мелодия, а след това и с тежко започващата "Precibus", която обаче можеше да продължи и по-добре. На високите ми очаквания отговориха още добре развитата "Distorted Lullabies" и енергичната "I Can Become", докато Чаровните грухтежи на още по-чаровния Марк от Epica в "Misery's No Crime" също направиха много добро впечатление. Китаристите пък от време на време ги избиваше и на леки пауър метъл закачки, което си беше много приятно, но... за кратко.

Като цяло "Wild Card" е албум на крайностите - хубавите песни бяха компенсирани от не чак толкова хубави, да не кажа гадни. И да, никой не може да оспори уменията нито на Флор, нито на музикантите зад нея, но този път просто не им са се получили голяма част от нещата и това ще си проличи най-вече след още няколко месеца, когато вече малцина ще си спомнят какво точно са слушали в този албум. В него много ми липсваха и баладите, от които се намираше в предишната продукция. Обнадеждаващото в случая е, че ReVamp са чисто нови и готини, та могат да си позволят тук-таме я някое повторение, я някой пропуск, защото има накъде да се развиват. А на Флор казвам едно голямо евала, задето въпреки съвместната работа с Nightwish не остави собствения си проект на кучетата и вълците, на които е посветила цяла песен в "Wild Card".


+ + + + +
Много добри китарни партии и добре пипнати "прог-намеци".
Вокалите (и женските, и мъжките) са на ниво, но няма и как да е другояче в този случай.
Сполучливи гост-участия от Марк Йенсен, Девин Таунзънд, Даниел де Йонг и други.

- - - - -
Можем да поспорим дали инструменталът и вокалите се сработват добре.
Флор по някое време почва да се надвиква с всичко, че даже се включват и още хора да ѝ помагат.
Като цяло албумът не е нищо, което вече да не сме чували и преди.
 
IF YOU LIKE
After Forever, Xandria, Nightwish, Epica, Tristania, Sirenia, Edenbridge и др.

Автор: Valkyrja (+Testset)
[5.5/10]

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "Revamp - Wild Card"

  1. Unknown says:

    Странно. На мен пък точно разцентроваността на албума ми харесва. И то не само във вокалите на Флор, ами и клавирите на Рубен.

    Единствено не ми се връзват пльоснатите оперни вокали в Precibus. Просто си личи, че са използвани, просто щото какъв "симфо" метъл е, ако нема опретни напъни

    Но - вкусове разни.

  2. Анонимен says:

    Извод-авторите на ревюто да занесат колоните си за ремонт!