TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Browning - Hypernova

Posted by Today's Metal Crew On вторник, септември 17, 2013 4 коментара

Стилът: Deathcore/Metalcore/Electronic
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Earache
Отнема: ~44 минути


Знаех си, че The Browning няма да се главозамаят от страхотния си "Burn This World" от 2011-та (получил една от малкото ни 10-ки тогава) и ще направят нещо, което да е поне на същото високо ниво. Те са се постарали, включили са нови елементи, променили са туй-онуй и... "Hypernova" е станал звяр. Единственото, което му липсва, е изненадата от умелото преплитане на метълкор и деткор с електронни елементи. Но за който и път да чувате The Browning, винаги можете да сте сигурни, че ви очаква много куфеене, много брейкдауни и убийствени електронни включвания.

"Hypernova" взима постигнатото в "Burn This World" и продължава да го развива в разностранни посоки. Този път електрониката е дори повече от миналия и вече спокойно можем да я обявим за водещ елемент в музиката на The Browning. Не че е кой знае колко по-силна от китарите и барабаните, например, но докато последните се занимават предимно с ниски рифове и много брейкдауни, именно електрониката е тази, която дава основната мелодия на парчетата, използвайки останалия инструментал като своя стабилна основа. Налице вече биват оставяни и цели изцяло електронни, безмерно зарибяващи пасажи. Един такъв се среща в началото на сингъла "Gravedigger", друг (и много разденсващ такъв) има в адски мощната "Type 1A", трети, много техно-ориентиран се чува в "Black Hole", и за финал - още един в мрачната и тежка закриваща песен "Fearplex".

Хубавото е, че The Browning могат да се справят и без бийтове и могат да използват електрониката си, без да го удрят на техно, за радост на по-закоравелите и твърди фенове. На този принцип, следвайки все така забиващи се в главата лийдове, са се получили "Industry", бързата "Breaking Point", агресивната "Planet Hate" и мачкащата "Cross the Line". Отделно от тях пък, "Slaves" изненадва с невероятно включване на ориенталски мотиви, а "Fifth Kind" и "Type 1A" - с малко чисти вокали в припевите си. Правилно прочетохте - The Browning са използвали чисти вокали, но те идват точно на мястото си и не внасят никакъв поп-елемент към музиката, а чисто и просто правят цялата картинка в "Hypernova" да изглежда още по-епична.

Ако бях супер обективен критик, нямаше да пропусна да кажа, че инструменталът в "Hypernova" всъщност представлява редуване на опростени тежки рифове и брейкдауни и... нямаше да излъжа. В тази привидна простота обаче се крие голяма част от мощта на The Browning. Простотата в случая наистина е привидна, защото за да накараш простите неща да звучат толкова епично,се иска много талант и майсторство, които The Browning очевидно притежават. Вярно, ако чуете този албум без електрониката в него, вероятно ще го заклеймите като поредния обикновен метълкор. Но електрониката променя всичко. И то как! С две думи - няма друга група, която да използва електронните елементи по начина, по който ги използва The Browning и това ги прави една от най-интересните групи в жанра в момента. Затова не смейте да пропускате "Hypernova"!

+ + + + +
Ненормално добре използвана електроника + елементи на хардстайл, техно, транс и дъбстеп!
Подлудяващо зарибяващи и забиващи се в главата "куки", мелодии, припеви и лийдове.
Размазващи брейкдауни, каквито напоследък съм чувал само от For Today.
Този път са използвани и малко (малко!) чисти вокали като чудесно ново допълнение.
Възмжоност да попаднете в рядката ситуация да не знаете кое парче ви е най-любимото.

- - - - -
Ако се замисли човек, основният инструментал в албума представлява един голям брейкдаун.
 
IF YOU LIKE
WBTBWB, Place Your Bets, For Today, Winds of Plague, STGF и др.

Автор: Testset
[9/10]

4 Response for the "The Browning - Hypernova"

  1. Анонимен says:

    Предишния албум беше доста добър, явно не са изневерили на стила си. Браво, нямам търпение да чуя и този.

  2. Анонимен says:

    Твърде пристрастно ревю, автора явно е фен на групата, не знам. Като цяло доста "overrated" група поне в този сайт. Айде първия албум беше добър, ма чак 10 до 10 не беше. Тоя тука е много електроника и малко метъл, като цяло е по-зле от първия им. Лична оценка 6/10

  3. Анонимен says:

    Е само аз ли още не съм го чул тоа албум? Откъде да го свала щото предния беше убер як!

  4. Анонимен says:

    Няма го още. И аз не съм го чул, ама май са пуснали 2 песни като хитове преди самия албум и нещо не съм особено впечатлен.

    http://www.youtube.com/watch?v=HFIFNG9gJ80