TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Xandria - Fire & Ashes (EP)

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 15, 2015 0 коментара

Стилът: Symphonic/Gothic/Power Metal
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~35 минути


В паузата между "Sacrificium" и следващия студиен албум на бандата, Xandria решиха да не оставят феновете си гладни и жадни прекалено дълго и пуснаха EP, което е дълго горе-долу колкото цял албум. То съдържа три чисто нови песни, две презаписани хита и два кавъра.

Първият трак "Voyage of the Fallen" звучи досущ като нещо, което е трябвало да се впише в епично-симфоничния стил на "Sacrificium", но по една или друга причина не е попаднало във финалния траклист. "Unembraced" пък носи неочакван индъстриъл привкус още в самото си начало, но после нещата си идват на мястото и песента си става малко по-"типична" за Xandria, макар и с малко по-малко симфонични елементи. Последната нова песен е тъжната балада "In Remembrance", в която Диане разгръща максимално страхотния си оперен глас. Двата кавъра са на Meat Loaf и Sonata Arctica - съответно на "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)" и "Don't Say a Word". Първият определно се е получила страшно добре, а вторият... не е лош, но просто с нищо не надгражда версията на Sonata Arctica. Въпреки това е готин символ на уважение. Презаписаните песни пък са хитовете "Ravenheart" и "Now and Forever", като целта им може би е феновете да свикнат с изпълнението им с гласа на Диане. Не се наемам да кажа дали са по-добри от оригиналите, защото и двата варианта си имат своите достойнства.

Това EP спокойно може да се приеме като един вид бонус материал към "Sacrificium" и надали ще ви изненада с нещо, ако вече сте чували албума. Учудващото за мен беше само това, че "Unembraced" звучи като хит и не мога да разбера защо песента не е влязла в "Sacrificium". Или, ако е записана след него, защо не е оставена за евентуален бъдещ сингъл, тъй като има потенциал за такъв. А в това EP има голяма вероятност да се "поизгуби", тъй като е част от "страничната дискография" (както наричам всичко, което не е студиен албум).

 
+ + + + +
Групата очевидно не обича да държи феновете си гладни и жадни за нова музика.
Три готини нови песни, едната от които е наистина добра.
Два сполучливи кавъра, особено този на Meat Loaf.

- - - - -
Слагането на хитов трак в EP до голяма степен му убива потенциала му.
Презаписването на стари песни много рядко е интересно за друг, освен за групата.

IF YOU LIKE
Nightwish, Epica, Within Temptation, Diabulus In Musica, Delain и др.

Автор: Testset
[N/A]

0 Response for the "Xandria - Fire & Ashes (EP)"