TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

EVO - Невесомость

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юли 13, 2015 0 коментара

Стилът: Trancecore
От/Год: Русия, 2015
Лейбъл: -
Отнема: ~69 минути


Наскоро разпитах един приятел, руски журналист и музикант, какво се случва из руската сцена и дали може да ми препоръча нещо интересно от модерната им сцена. Той ми каза да чакам новия Amatory за нещо хубаво и да чуя новия албум на EVO за нещо интересно, но не задължително хубаво. И взех, че го послушах. EVO се оказа транскор група, в която autotune-ът играе сериозна роля. В общи линии - нещо като първите неща на Abandon All Ships, само че още по-"транс", с още повече autotune и на руски.

Знам - описано по този начин, не звучи никак добре, но крайният резултат всъщност не е чак толкова лош, особено пък за тийнейджърски проект. В "Невесомость" има три типа вокали - чисти с autotune, крещящи и тук-там рапиращи, особено в песни като "Зачем", "Бывшая", "Лишь" и сингъла "Криптография", който обаче не е много показателен за звученето на албума, тъй като в него няма нито китари, нито крещящи вокали. Ако случайно си свалите албума отнякъде (разпространява се безплатно), по-скоро обърнете внимание на песни като "Жить" (може би най-тежката в албума), "Будь верен" и "Домой". Повечето други песни звучат наистина еднакво, с еднакви китарни рифове, еднаква електроника и само отделни моменти могат да ви помогнат да различите коя песен коя е. Задължително избягвайте "Цефеида", доколкото можете "Криптография" и ужасяващия кавър на "Сентябрь" на Stigmata.

Лесно ще ми е да кажа първосигналното "Това за нищо не става", но... това не е съвсем така. Да, ясно, трудно някой ще се впечатли от неопитна руска тийн транскор банда, която ползва autotune и рапиране, звучи еднакво в почти всичките си песни и за капак има текстове за бившата, любовта и разни такива. Но като се замисли човек, от известно време насам вече почти няма банди, които да правят такава музика, просто защото почти всички я хейтят. Затова ако ви се прислуша транскор, доста ще трябва да ровите, за да откриете група като EVO. Така че... да не убиваме удоволствието на пичовете. Защото ако не се откажат след целия хейт, изливан към тях, може да си вземат правилните поуки и да направят нещо много по-интересно от еднообразен 70-минутен албум, от който вероятно малко или много ще се срамуват след няколко години.
 
+ + + + +
Цели 70 минути материал, който ще зарадва по-непретенциознните транскор фенове.
Три типа вокали, от които все пак идва някакво разнообразие.
Нелош опит като за млада и неопитна банда.

- - - - -
Много, много, мнооого еднообразен.
Ужасяващо много autotune и лигоч като цяло.
От време на време пичовете забравят за китарите за прекалено дълги периоди от време.

IF YOU LIKE
Abandon All Ships, Breathe Carolina, Palisades, Eskimo Callboy, WBTBWB и др.

Автор: Stahley
[4/10]

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "EVO - Невесомость"