TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Debauchery - Fuck Humanity

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юли 05, 2015 0 коментара

Стилът: Groove Death Metal
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Massacre Records
Отнема: ~52 минути


Може да се каже, че Debauchery са това за Six Feet Under, кoeто са Majesty за Manowar. С други думи - копие, ама не съвсем. Debauchery минаха през много стилове и като цяло успяват да държат дори моя интерес със своите смесици от дет метъл и хард рок. Наскоро обаче хард рокът бе прехвърлен в отделен проект (Blood God) и ето, че в "Fuck Humanity" наистина няма хард рок. Което от една страна е добре, но от друга страна, от това се губи и малкото оригиналност, останала в музиката на Debauchery.

В албума има много здрави парчета, в които хриптящите ревове на Томас Гурат пращят от енергия, а ритъмът зад тях предразполага към много куфеене. Такива тракове със сигурност са "Ironclad Declaration of War", "Gorezilla", заглавната "Fuck Humanity" (бъдещ концертен хит), бавната и мачкаща "King of the Killing Zone" и красноречивата резачка "Zombie Extermination Crusader". За тяхна сметка обаче ушите на слушателя биват изтормозени от неуспешни опити за включване на блек (?) вокали в "Kneel Before the Dragon Gods" и еднообразната "Murderbrute Minotaurs". Този неприятен и наистина дразнещ гласец се появява и в началото на "Fuck Humanity" и ако не можете да му изтърпите простотиите, може да ви спре от това да чуете може би най-яката песен в албума. "The Horror of the Forest", уви, също завършва с него. "German Warmachine" пък изобщо не представя мощта на заглавието си. Германската бойна машина не е толкова бавна и не предизвикваа прозявки. Тя трябва да удря здраво, да мачка всичко по пътя си и да те кара да настръхваш - я от страх, я от чисто удоволствие от работата ѝ.

Последният трак в албума се казва "To Hell" и е най-лошият в него. Той изцяло разчита на гореспоменатия дразнещ гласец, който може би трябва да е "зъл" и "блек", но всъщност звучи повече като тоалетен напън на тийнейджър с бронхит. Почти невъзможно е да се изслуша докрай, защото на всичкото отгоре май трябва да се води и балада и... звучи наистина зле. Нямам идея кой е решил, че създаването на подобна песен е добра идея, но със сигурност е сбъркал. Той е и една от главните причини да не дам на "Fuck Humanity" по-висока оценка. Албумът не е чак толкова лош като цяло, но малките проблеми в него, властващото еднообразие и все така ясните прилики с Six Feet Under просто не ми позволяват да му дам повече.
 
+ + + + +
Доста песни със силен разкуфяващ потенциал.
Много приятни за ухото хриптящи грухтежи.
Неуморни двойни каси и прилична китарна работа.
Цели два допълнителни диска с бонуси (неполучени по време на писане на ревюто).

- - - - -
Еднообразен като цяло ⇒ бързо доскучаващ. 
Непоносимо гаден и дразнещ втори тип вокали.
Трудно ще се впечатлиш, ако някога си чувал Six Feet Under.

IF YOU LIKE
Six Feet Under, Hackneyed, Torture Killer, Eisregen, Amon Amarth, MTGM и др.

Автор: Undepth
[5.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Debauchery - Fuck Humanity"